A hátsó delta sokszor fejletlen, annak ellenére, hogy oldalról nézve fontos szerepet játszik a váll kerek formájának kialakításában. Azért is lehet fejletlen, mivel a mindennapokban nem nagyon használjuk: Maximum mikor hátranyúlunk a farzsebünkbe valamiért.

Evezésekkor viszont nagy terhelés alatt van ez az izomzat. Íme pár gyakorlat amivel fejleszteni lehet:

1. Döntött törzsű oldalemelés ferde padon egykezes súlyzóval:

Feküdjünk hassal a padra, a súlyokat függőlegesen lógassuk lefelé és úgy próbáljuk megemelni, hogy ne a vállunkat húzzuk hátrafelé, csak a karunk emelkedjen! A legmagasabb pont a könyökünk legyen, ne a kézfejünk! Fent egy picit meg is lehet tartani, majd vissza. Figyeljünk arra,hogy a hátunk midig egyenes maradjon!

2. Döntött törzsű oldalemelés ferde padon csigán:



Ugyan úgy kell elvégezni ezt a gyakorlatot mint a súlyzós variációt, csak a súlyzó helyett itt csigán végezzük a gyakorlatot. Itt még arra érdemes ügyelni, hogy annyira kell csak visszaengedni a drótot, hogy a két kézfejünk találkozzon egymással, s ne tovább!

3. Hátsó delta gépen:

Mivel kötött pályán mozog, így nehéz elrontani a mozgást. Amire tanácsos figyelni, hogy ne lógjon a könyökünk gyakorlat közben és egyenes háttal üljünk be a gépbe.

4. Archoz húzás csigán kötéllel ülve:

 

Én ezt a gyakorlatot inkább azért csinálom ülve, mert így nem tud behúzni a csiga. A magasságot úgy célszerű beállítani, hogy a kötél a fejünk felett legyen. Amire ajánlott figyelmet fordítani, hogy a könyökünk sose lógjon, illetve egyenes háttal, enyhén kinyomott mellkassal végezzük a gyakorlatot. A kötelet az arcunk felé húzzuk. A végponton tartsuk meg a mozdulatot, majd lassan engedjük vissza!

5.Archoz húzás gumikötéllel:

Ugyan úgy kell ezt a gyakorlatot elvégezni mint a csigás verziót. Abban különbözik, hogy a végponton kapja az izomzat a legnagyobb terhelést. Ezt már állva is lehet csinálni, hiszen nem akkora az ellenállás. Nem kell más mint egy gumikötél, így akár otthon is le tudjuk edzeni a hátsó deltát.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.