Általában a kar edzését senki nem hanyagolja, mindenki imádja, nem úgy, mint mondjuk a comb edzését. Mint minden izomcsoport edzésénél, kar esetében is van pár praktika, amivel a sikereidet tetőzheted.

Az izmodat mindig újfajta gyakorlattal, vagy számára idegen ismétlésszámmal bombázd, hogy alkalmazkodnia kelljen a megújult terhelésre. Így bírhatod növekedésre!

Egy izom edzésekor, mindig az a cél, hogy valami számára újfajta, “idegen” mozgásformával találja szembe magát, amihez alkalmazkodnia kell. Ezáltal az izomrostok keresztmetszete növekedni fog, vagyis nő a karod is.

Kalapács csigán kötéllel

Amire itt érdemes figyelnünk,hogy a könyökünk kifele nézzen és úgy húzzuk a kötelet a mellkasunkhoz. A felkarunk ne mozogjon és egyenes háttal nem hátra dőlve végezzük a gyakorlatot.

Bicepsz egyenes rúddal állva

A rudat vállszéles fogásba fogjuk.Felkarunk nem mozog előre hátra és egyenes háttal állunk.

Bicepsz egykezes súlyzóval padon ülve

Leülünk a pad szélére úgy,hogy a lábainkat össze zárjuk.Felkarunk nem mozog és egyenes marad a hátunk.

Bicepsz gépen

Mivel itt a mozgás kötött pályán van így a mozgást nem lehet elrontani. Figyeljünk arra, hogy ne teljesen nyújtott karral indítsuk a gyakorlatot, hanem enyhén behajlított karral.

A magasságot úgy állítsuk be, hogy a karunk kényelmesen helyezkedjen el a támaszon. A könyökünk ne csússzon ki oldalra mert akkor kisebb terhelést kap a bicepsz.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.