Védd a szervezetedet Spirulina algával!

SPEEDFIT | 2019.12.02 18:40

Az algát manapság már nem csak sushi készítésre tudod használni. Ennél ugyanis jóval sokoldalúbb alapanyag és rengeteg jótékony hatása is van!

Táplálkozás tudományával foglalkozó tudósok szerint meg kellene próbálnunk a mindennapi étkezésünkbe beépíteni az algát, úgy, ahogy ezt Ázsiában teszik. Persze nálunk nem éppen ez a legkönnyebben beszerezhető alapanyag, de szerencsére kevés is elég belőle naponta ahhoz, hogy kifejtse a jótékony hatását és több formában is megvásárolható.

Szárítottan a nori és a hínár a legismertebb, amikből már napi 10 g bevitele elegendő, ami kevesebb egy evőkanálnál. Porítottan a Spirulina tartalmaz algát, amiről már többször hallhattál. Természetesen nyersen is fogyasztható, amennyiben rátalálsz ázsiai üzletekben.

De miért is jó, ha algát fogyasztasz?

Magas az A- és C-vitamin tartalma valamint a magnézium, kálium és jód mennyisége is jelentős, ami segíti a pajzsmirigy működését, valamint jelentősen csökkenti a vércukorszintet, ami közvetlenül is segíti a fogyást a benne található omega-3 zsírsavaknak és a GLA-nak köszönhetően. Kutatások kimutatták, hogy ennek a szuper ételnek a fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, megelőzi az elhízást, csökkenti a gyulladásokat és a lista még hosszan tart, amin a pozitívumait sorolni lehetne.

A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, tudni kell azonban, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. A Spirulina alga tartalmazza a legmagasabb fehérjét a természetes élelmiszerek között (100g Spirulina algában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-kal több, mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav.

A Spirulina alga gazdagon ellát bennünket az emberi szervezet számára szükséges vitaminokkal, 1 gramm Spirulina alga a tápértéke megfelel 1 kg jó minőségű bio zöldség tápértékének! Az utóbbi időkben az összes Spirulina alga tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó legkülönbözőbb problémákra.

Óriási szükség is van a mikro algák segítségére, mert táplálékaink, a zöldségek, a gyümölcsök vitamin és nyomelem tartalma a műtrágyázás, a kemikáliák és más környezetszennyező tevékenységek miatt az elmúlt évtizedekben drasztikusan lecsökkent és ezzel együtt az emberek általános egészségi állapota is megromlott.

Ma Magyarországon!...
• Minden második ember szív-érrendszeri betegségben hal meg (nézz körül – statisztikailag egy négytagú családból ez két ember!)
• 2,5 millióan allergiások (és minden második gyerek!)
• 4 óránként meghal egy nő mellrákban
• Minden negyedik ember daganatos megbetegedésben hal meg…!
• A most született gyerekek várható élettartama 52 év – ha nem változtatunk az életmódunkon!

Mindezt azért, mert:
• Évente átlagosan 60 kg (!) testidegen anyagot eszünk meg “élelmiszer” formájában, amiről nincs tudomásunk, ugyanakkor méreg a szervezetnek.
• Nem táplálkozunk egészségesen, és ha még igyekszünk is odafigyelni, az elmúlt 40 évben 90%-kal (!) csökkent az élelmiszerek tápanyag tartalma!
• Évről-évre nő a minket érő káros anyag sugárzás és stressz mértéke, ami alattomos módon tönkreteszi a sejtjeinket, és ha a sejtek betegek, akkor értelemszerűen a szervezet is beteg lesz…

DE!

Az algák rendszeres fogyasztásával hatalmas mértékben segíthetjük meg a szervezetünket, az algák a szervezetünket ellátják a létfontosságú vitaminokkal, méregtelenítenek, lúgosítanak, táplálják és védik is a sejtjeinket egyszerre.

Nézzük meg a japánokat: évente rengeteg algát esznek meg fejenként és közel 30 évvel élnek túl minket. Japánban él a legtöbb idős ember az átlag életkor közel 95 év. Ötvenezernél több százéves ember él náluk. A táplálkozásukat algákkal javítják fel, fejenként átlagosan 10kg-ot fogyasztva évente. Az algák az egyik legerősebb méregtelenítők és lúgosítók, több mint 4000 értékes vitális anyagot tartalmaznak (vitaminok, zsírsavak, aminosavak, enzimek, mikroelemek stb.), illetve tartalmazzák a ma ismert legerősebb antioxidánst is (astaxanthin).

Bátran fogyasszuk ezt a superfoodot!

SPEEDFIT - Fitnesz Mindenkinek!

Írta:
Szabó Judit
személyi edző

(Forrás: www.algaegeszseg.com, www.hazipatika.hu, www.peakshop.hu)