A ketogén diétát hibáztathatod azokért a drága avokádókért

Nemrég egy híres milliárdos, az ezredforduló idején születettek pénzügyi gondjaiért, azok avokádós pirítós iránti megszállottságukat tette felelőssé. Elsőre megmosolyogtatónak tűnhet, de van, amikor már-már problémát jelenthetnek az efféle kiadások.

Amikor egészségesen próbálsz táplálkozni, gyakran találkozhatsz azzal a sokkal, amit az jelent, amikor friss alapanyagok után próbálsz kutatni a helyi szupermarketekben. Kiderült, hogy a ketogén étrendhez szükséges alapanyagok árai, más alacsony szénhidráttartalmú társaikkal együtt, mint például az avokádó, a vaj, az olivaolaj vagy a lazac, az elmúlt hat évben akár 50-60%-al is emelkedhettek, míg a különböző keményítő tartalmú ételek, mint pl. a kukorica, a szójabab, vagy a búza ára kisebb mértékben változott.

A ketogén diéta megköveteli, hogy a kalóriamennyiség 70%-át “egészséges” zsírokból, 20%-át fehérjéből, és csak 10%-át szénhidrátokból biztosítsa. A ketogén diétázók szeretik az avokádót, mert tele vannak  telítetlen zsírsavakkal, amelyek csökkenthetik a szívbetegség kialakulásának kockázatát, és segítik a szervezetet a zsírban oldódó A-, K-, és E-vitamin felszívódásában. Viszont, ha a valaki ebből a finomságból szeretné pótolni a kalóriabevétel nagy hányadát, akkor nem kevés avokádót kell elfogyasztania… Ebből kifolyólag a kereslet sosem látott méreteket öltött, de a kínált több okból kifolyólag ezt nehezen tudja követni.

Nem egyszerű tehát csak avokádóra támaszkodni a megfelelő zsírokért. Szerencsére sok más egészséges, magas zsírtartalmú keto-étel van, amelyhez az avokádó helyett fordulhatsz; zsírosabb görög joghurt, makadám dió, szűz kókuszolaj, krémsajt, tonhal, szalonna, algák, vagy akár a tojás is jó megoldás lehet.

Tény: nem mindig olcsó az egészséges táplálkozás. De, ha valóban követni akarod az egyik divatos étrend egyikét, végezz alapos kutatómunkát, mik a szóba jövő tápanyagforrások, ne csak a legszembetűnőbb, vagy divatosabb forrásokat válaszd!

SPEEDFIT Team

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.