Vércsoportnak megfelelő magatartásformák
 
A vércsoportdiéta abból indul ki, hogy a vércsoportunk dönti el, mely lektinek hasznosak, és melyek károsak a számunkra.A lektinek ugyanis nem minden vértesthez vagy testsejthez kapcsolódnak , hanem csak egy vagy két cukorfajtával lépnek reakcióba.
 
Például , csak az A-vércsoportra jellemző molekulához kapcsolódnak , de a B-típusúakhoz nem, vagy fordítva . D’Adamo elmélete szerint a vércsoportok határozzák meg, hogy az egyes emberek szervezete ugyanarra az élelmiszerre miként reagál.
 
A 0-típus közérzete ezek szerint akkor a legjobb, ha húst eszik. A tej fogyasztását viszont feltétlenül kerülje, a burgonyát és a búzát pedig más gabonafélékkel és zöldségekkel helyettesítse. A zsiradékok közül fogyasszon olívaolajat, a vajat kerülje.
A sportágak közül az agresszív és kimerítő sportok illenek hozzá, futballozzon, gyakorolja a küzdősportokat, vegyen részt az extrém sportokban.
 
Az A-típusra nagyjából mindezek ellenkezője illik.Akkor jó a közérzete ,ha vegetáriánus táplálékot és növényi fehérjéket (tofu) fogyaszt. A burgonyát kerülje. Tilos a tej, a vaj és az állati zsiradékok fogyasztása. A búza kisebb mennyiségben megengedett.
A sportok közül a kevéssé kimerítő mozgásfajtákat , például a jógát vgy a tai chit gyakorolja.
 
A B-típus inkább a 0 típusra hasonlít. Fogyasszon húst, de ne fehér húsokat , és kevesebbet , mint a 0-típus. A búza nem ajánlott. A burgonya semleges , ajánlott viszont sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. A zsiradékok közül legjobb, ha állati és növényi zsiradékot (vajat és olívaolajat) felváltva használ.
 
Akkor lesz ereje teljében , ha a zsírszegény tejtermékeket is beiktatja étrendjébe , és testi kiegyensúlyozottsága érdekében valamilyen, közepes erőkifejtést igénylő, kitartásra építő sportágat választ.
 
Az AB-típus az A-típusra hasonlít , de a B vonásait is hordozza. Nehezen emészti a húst(mint az A), de szüksége van rá (akár a B-nek) Legjobb , ha kis mennyiségekben fogyasztja, és proteinszükségletét tofuval pótolja. A búzát és a tejet az AB típus is kerülje , a zsiradékok közül az olívaolaj ajánlott , a vaj viszont tilos! Burgonya fogyasztása megengedett .
 
A sportok iránti igényében az A-ra hasonlít, vagyis a legjobb, ha meditációval összekötött gyakorlatokat végez.
 
Táplálkozás és testsúlycsökkenés
 
A diéták nem minden esetben segítenek lefogyni.Vannak , aki napi 1000 kalóriánál is kevesebbet fogyasztanak , a mérleg mégsem mutat kedvező változást. Mások pedig bőséges táplálkozás mellett is tápanyaghiányban szenvednek.
 
Gyakran azok is , akik ügyelnek arra , hogy egészségesen táplálkozzanak, sok zöldséget , tejterméket és teljes kiőrlésű magvakból készített élelmiszereket fogyasztanak, fáradtságra, a koncentrálóképesség hiányára panaszkodnak. A vércsoportdiéta szemszögéből nézve ezek az ellentmondások érthetővé válnak: mindegy , hogy az ember jóllakni vagy fogyni szeretne , a lényeg az, hogy csak vércsoportunknak megfelelő élelmiszereket fogyasszunk.
Különben szervezetünk nem képes a táplálékot megfelelően feldolgozni, ezért bizonyos tápanyagokból hiány mutatkozik, nem kívánt zsírlerakódások keletkeznek, de elképzelhető az is, hogy testünk túl gyorsan használja el a bevitt kalóriákat.
 
Különösen nagy jelentősége van a hús, a tej, a zsiradékok, a búza és a burgonya fogyasztásának, valamint a gyakorolt sportágnak.
 
A táplálkozásról bővebben személyi edzőinktől kaphat információt!
 

SPEEDFIT- Fitnesz Mindenkinek!

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.