A megelőzés szerepe ezen a területen is lényeges. Kimutatták, hogy ebben az A, C és E vitaminoknak, valamint a szelénnek és a cinknek fontos szerepe van.
A helytelen és egyoldalú táplálkozás, amely nem megfelelő arányban tartalmazza ezeket az összetevőket( sem), jelentős mértékben hozzájárulhat a rákos betegségek kialakulásához.
Ezzel ellentétben, a teljes kiőrlésű gabonaféléken, zöldségeken és gyümölcsökön, zsírszegény fehér húsokon alapuló étrend megfelelő alapokat biztosít a betegségek elkerüléséhez.
A rizikóforrások között kiemelkedő helyet foglal el az elhízás, különösen a magas zsírbevitel miatt.A helytelen étkezés miatt nagy túlsúllyal rendelkező embereknél jóval gyakoribbak a vastagbél- és a prosztata daganatos elváltozásai.
Kerülendő a sok füstölt termék fogyasztása , amelyek karcinogén, rákkeltő anyagokat tartalmaznak. A rendszeres és nagy mennyiséget fogyasztók fokozottabban teszik ki magukat az emésztőrendszer problémáinak, súlyos esetekben a gyomorrák kialakulásának.
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.