Manapság rengeteg süti receptet lehet találni az interneten. Ez a recept amit kiválasztottam az egyik kedvencem. Így tavasz idusán mindenhol nyílnak a virágok megihleti a süteményre vágyókat. Gyorsan meg van nem kell hozzá sok alkotóelem, és a végeredmény látványban és illatban elvarázsol egyaránt.
Hozzávalók:
Az almát vékony szeletekre vágjuk (körülbelül 2 mm vastagra). Öntsünk 200 ml vizet egy edénybe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a mézet/édesítőszert és az alma szeleteket, majd forraljuk 2-3 percig.Ezután szűrjük la az almákat.A felolvasztott leveles tésztát nyújtsuk ki 1-2 mm vastagsága, és vágjuk csíkokra. (kb. 3 cm széles és 25-30 cm hosszúra). Fektessünk 5 alma szeletet a tésztacsíkra és szórjuk meg fahéjjal az almaszeleteket. Tekerjük fel a tésztát úgy, hogy egy gyönyörű rózsa formát kapjunk. Alul a tésztát hajtogassuk befelé. Helyezzük az alma rózsákat egy sütőlapra, és tegyük 200 fokos előmelegített sütőbe. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
Írta: Fricz Kata
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.