A zab az egyik legrégebben termesztett gabonaféle, először a görögök készítettek belőle kását. A zab egészséges, mert kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor rost és fehérjetartalma magas, így tartalmas és tápláló étel.
Jelentős mennyiségben tartalmaz B1-vitamint, de számottevő B2-, B3, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is. Finom és gyorsan elkészíthető. A zabpehely főzhető vízben és tejben is. Minkét módon finom, csak arra kell figyelni hogy elég nagy legyen az edény, mert könnyen kifut.
Hozzávalók:
- 1 bögre apró szemű zabpehely
- 5 dl tej
- 1 banán
- 1 kk cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
- A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a zabpelyhet, a kakaóport, a karikákra vágott banánt és a mézet.
- Folyamatos kevergetéssel főzzük kb. 5 percig (addig kell főzni, míg sűrű tejbegríz állaga lesz).
- Tálkákba töltjük és a gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
SPEEDFIT – Fitnesz Mindnekinek!
Kránitz Attila
Személyi edző
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.