A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk. A póréhagymát vékony karikára, a szalonnát kis kockára vágjuk, a tejszínt sózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a pórét meg a szalonnát. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, a csirkedarabokat belerakjuk és a tejszínes keveréket ráöntjük. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben előbb lefedve, majd fedés nélkül süjük amíg megpirul.

 

Paradicsomos-sajtos csirke

Hozzávalók: 4 szelet csirkemell, 4 vékony szelet bacon, 2 paradicsom, 15 dkg sajt, só, bors, kakukkfű, olaj

Elkészítés: A csirkemelleket fűszerezés után tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva sütőben megpároljuk. Amíg a hús sül, serpenyőben lepirítjuk kicsit a bacon szeleteket, utána pedig a vastagra felszelt paradicsomkarikákat megsütjük a szalonna zsírjában. Amikor a hús elkészült, kivesszük a sütőből, ráteszünk minden szeletre egy bacont és 2 karika paradicsomot. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és visszadugjuk a forró sütőbe 10 percre.

Csöves csirke

Hozzávalók: 1 csirke, 4 dkg margarin vagy vaj, 1 szál póréhagyma, 10-15 dkg császárszalonna felkockázva, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, só, szerecsendió

Elkészítés: A feldarabolt csirkét kivajazott jénaiba rakom. A tojást és a tejszínt kikeverem, hozzáadom a szalonnakockákat, a felkarikázott póréhagymát, sót, szerecsendiót. A szósszal leöntöm a csirkét, majd sütőben sütöm. Amikor félig kész (20-25 perc), megszórom a reszelt sajttal, és további 20-25 percig sütöm.

 

Túróval töltött csirke

Hozzávalók: csirkemell, túró, sajt, póréhagyma, fokhagymás fűszerkeverék (minden ízlés szerinti mennyiségben)

Elkészítés: Először készítsd el a tölteléket. A túrót keverd össze a reszelt sajttal és az apróra vágott póréhagymával, és ízesítsd fűszerekkel. Egy tepsinek az alját picit kend meg olajjal, hogy a hús ne ragadjon le. Tegyél le egy réteg vékony szeletekre vágott húst, terítsd el rajta a tölteléket, majd takard be hússal az egészet, sózd meg egy kicsit, szórd meg fűszerkeverékkel. A tetejét érdemes egy kicsi olajjal megkenni, mert így nem ég oda és szép pirosra sül. Előmelegített sütőben süsd szép pirosra.

 

Csirketorta

Hozzávalók: 80 dkg filézett csirkemell, 20 dkg reszelt trappista sajt, 2 tojás, 10 szelet bacon, 20 dkg vékonyra szeletelt füstölt, főtt tarja, só, bors, esetleg csirke fűszerkeverék

Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 200 fokra. A jénai tál alját kibélelem baconnel, erre kerül a szeletelt tartja fele, amit reszelt sajttal megszórok. Majd 3 szelet kiklopfolt mellfilét beleforgatok a felvert, fűszerezett tojásba. Ez kerül a sajtra. Ismét sajt, azután a maradék tarja. Megint sajt, mellfilé, a végén a megmaradt baconnel beboríttom. Lefedve 45 percig sütöm, majd még kb. 20 percig pirítom.

Megjegyzés:
Gyorsan összeállítható, nagyon laktató. Nem kell megijedni, egy kis levet enged, ami a köretre kifejezetten jó.

 

Kemencés csirke gombával

Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 25 dkg gomba, 2-4 paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, petrezselyem, 4-5 gerezd fokhagyma, margarin, só, bors

Előkészítés: Egy jénai tálat kivajazunk, majd félretesszük. Karikákra szeleteljük a vöröshagymát, a paprikát. A fokhagymát összetörjük, majd a tejföl háromnegyedéhez hozzákeverjük egy kis só és bors kíséretében. Maradjon egy kis sima tejföl is, szükség lesz a végén rá.

Elkészítés: A combokat megfűszerezzük, majd a tál aljába helyezzük, amire rátesszük a hagyma felét, majd a gomba felét. A gombát megsózzuk, borsozzuk, és a tetejére tesszük a fokhagymás tejföl felét, a tejföl tetejére pedig rászórjuk a karikákra vágott paprika felét. Innentől kezdődik a következő réteg: hús, hagyma, gomba, só és bors, fokhagymás tejföl, paprika. Az utolsó réteg után a paprikára szórjuk a petrezselymet, és befedjük egy kis tejföllel. A sütőbe tesszük lefedve kb. 25 percre, majd amikor már úgy látjuk, hogy a leve már forr, levesszük a fedőt róla, és addig sütjük még, amíg a tejföl és a petrezselyem megpirul.

 

forras:http://somamikonyha.mindenkilapja.hu/html/18403889/render/csirke-vagy-pulyka

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.