Ez egy igazán krémes, gazdag és ízletes fogás, amely villámgyorsan elkészíthető, mégis finom és különleges. Tökéletes választás egy hétköznapi vacsorához, amikor valami különlegeset szeretnél, de nincs időd órákig a konyhában állni. A citrom frissessége, a fokhagyma intenzív aromája és a parmezán selymes íze garantáltan levesz a lábadról. Ha egyszer kipróbálod, biztosan a család kedvence lesz!

Hozzávalók

  • 300 g spagetti vagy más kedvenc tészta
  • 250 g friss vagy fagyasztott garnéla (megtisztítva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tészta főzése
    Főzd meg a tésztát sós, forrásban lévő vízben az utasítások szerint. Szűrd le, de tarts meg egy kevés főzővizet.
  2. Garnéla pirítása
    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a garnélát, és közepes lángon pirítsd 2-3 percig, amíg rózsaszínű nem lesz. Szedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
  3. Fokhagyma és szósz
    A serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az aprított fokhagymát. Pirítsd illatosra, de vigyázz, ne égesd meg! Öntsd hozzá a tejszínt, és lassú tűzön keverd el. Add hozzá a parmezánt, és folyamatosan keverd, amíg szép krémes mártás nem lesz.
  4. Ízesítés és garnéla visszatétele
    Ízesítsd sóval, borssal és citromlével. Tedd vissza a garnélát a szószba, és keverd át.
  5. Tészta hozzáadása
    Add a főtt tésztát a szószhoz, és keverd össze. Ha túl sűrű a mártás, adj hozzá egy kis tésztafőző vizet.
  6. Tálalás
    Szedd a krémes garnélás tésztát tányérokra, szórd meg friss petrezselyemmel, és díszítsd egy kis extra parmezánnal.

Kalória táblázat (adagonként, 4 adag esetén)

Hozzávaló Mennyiség Kalória
Spagetti (300 g) 75 g 270 kcal
Garnéla (250 g) 62,5 g 60 kcal
Olívaolaj (2 evőkanál) 7 ml 60 kcal
Fokhagyma (3 gerezd) 0,75 gerezd 3 kcal
Főzőtejszín (200 ml) 50 ml 95 kcal
Parmezán sajt (50 g) 12,5 g 50 kcal
Vaj (1 evőkanál) 2,5 g 18 kcal
Citromlé (1 teáskanál) 0,25 tk 1 kcal
Összesen 557 kcal

Tipp

Ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, de igazán lenyűgöző is! A krémes garnélás tésztát tálald egy pohár száraz fehérborral, hogy tökéletes vacsorát varázsolj az asztalra.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.