A klasszikus bolognai szósz mindig is nagy kedvenc volt a családok körében, de mi lenne, ha egy krémesebb, egészségesebb változattal dobnád fel az étkezéseidet? Ismerd meg a Bolognese Bianco receptjét, amely a paradicsomszószt lecseréli egy könnyed, fehér, sajtos alapra. Ez a recept garantáltan új szintre emeli a tészta fogásokat!

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy répa
  • 1 szál zellerszár
  • 150 g csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tk olívaolaj
  • 500 g 7%-os pulykadarálthús
  • 400 ml csirkealaplé
  • 150 g fagyasztott zöldborsó
  • 100 g csökkentett zsírtartalmú krémsajt
  • 10 g reszelt parmezán (+ extra a tálaláshoz)
  • 300 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 1 marék friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. Előkészítés: Finomra vágjuk a hagymát, répát és zellert. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
  2. Hús pirítása: Egy tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon 2 teáskanál olívaolajon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a pulykahúst, miközben fakanállal szétnyomkodjuk. Ha elkészült, félretesszük egy tányérra.
  3. Zöldségek párolása: A serpenyőbe öntjük a maradék 1 teáskanál olívaolajat, majd alacsony lángon, lefedve 6-8 perc alatt megpuhítjuk a hagymát, répát és zellert egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a gombát és fokhagymát, majd további 5 percig pirítjuk.
  4. Szósz elkészítése: Visszatesszük a pulykahúst a serpenyőbe, ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon 25 percig főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót, hogy megőrizze élénk színét.
  5. Tészta főzése: Közben a spagettit sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. Krémesítés és tálalás: A bolognai szószhoz hozzákeverjük a krémsajtot és a parmezánt, hogy selymesebb állagot kapjunk. A szósz felét összeforgatjuk a tésztával, majd tányérokra adagoljuk. A maradék szószt a tetejére kanalazzuk, végül frissen őrölt fekete borssal, extra parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Miért fogod imádni ezt a receptet?

Krémes, mégis egészséges – a paradicsomos bolognai helyett egy alacsony zsírtartalmú, lágy változat.

Magas fehérjetartalom – a pulykahús kiváló fehérjeforrás, amely segíti az izomépítést.

Rostban gazdag – a teljes kiőrlésű tészta és a zöldségek garantálják a jó emésztést.

2 az 5 ajánlott napi zöldségadagból – egyszerre ízletes és tápláló!

Készen állsz, hogy kipróbáld ezt az újdonságot? Hagyd magad mögött a paradicsomszószt, és merülj el a krémes fehér bolognai élvezetében!

Tápérték 1 adagban

Tápanyag Mennyiség
Energia 520 kcal
Fehérje 42 g
Szénhidrát 56 g
Rost 9 g
Zsír 12 g
Telített zsír 3 g
Cukor 8 g
1.2 g
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.