A klasszikus bolognai szósz mindig is nagy kedvenc volt a családok körében, de mi lenne, ha egy krémesebb, egészségesebb változattal dobnád fel az étkezéseidet? Ismerd meg a Bolognese Bianco receptjét, amely a paradicsomszószt lecseréli egy könnyed, fehér, sajtos alapra. Ez a recept garantáltan új szintre emeli a tészta fogásokat!
Hozzávalók (4 főre):
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy répa
- 1 szál zellerszár
- 150 g csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tk olívaolaj
- 500 g 7%-os pulykadarálthús
- 400 ml csirkealaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g csökkentett zsírtartalmú krémsajt
- 10 g reszelt parmezán (+ extra a tálaláshoz)
- 300 g teljes kiőrlésű spagetti
- 1 marék friss bazsalikom
Elkészítés:
- Előkészítés: Finomra vágjuk a hagymát, répát és zellert. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
- Hús pirítása: Egy tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon 2 teáskanál olívaolajon 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a pulykahúst, miközben fakanállal szétnyomkodjuk. Ha elkészült, félretesszük egy tányérra.
- Zöldségek párolása: A serpenyőbe öntjük a maradék 1 teáskanál olívaolajat, majd alacsony lángon, lefedve 6-8 perc alatt megpuhítjuk a hagymát, répát és zellert egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a gombát és fokhagymát, majd további 5 percig pirítjuk.
- Szósz elkészítése: Visszatesszük a pulykahúst a serpenyőbe, ráöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon 25 percig főzzük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót, hogy megőrizze élénk színét.
- Tészta főzése: Közben a spagettit sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük.
- Krémesítés és tálalás: A bolognai szószhoz hozzákeverjük a krémsajtot és a parmezánt, hogy selymesebb állagot kapjunk. A szósz felét összeforgatjuk a tésztával, majd tányérokra adagoljuk. A maradék szószt a tetejére kanalazzuk, végül frissen őrölt fekete borssal, extra parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Miért fogod imádni ezt a receptet?
Krémes, mégis egészséges – a paradicsomos bolognai helyett egy alacsony zsírtartalmú, lágy változat.
Magas fehérjetartalom – a pulykahús kiváló fehérjeforrás, amely segíti az izomépítést.
Rostban gazdag – a teljes kiőrlésű tészta és a zöldségek garantálják a jó emésztést.
2 az 5 ajánlott napi zöldségadagból – egyszerre ízletes és tápláló!
Készen állsz, hogy kipróbáld ezt az újdonságot? Hagyd magad mögött a paradicsomszószt, és merülj el a krémes fehér bolognai élvezetében!
Tápérték 1 adagban
Tápanyag | Mennyiség |
Energia | 520 kcal |
Fehérje | 42 g |
Szénhidrát | 56 g |
Rost | 9 g |
Zsír | 12 g |
Telített zsír | 3 g |
Cukor | 8 g |
Só | 1.2 g |
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.