A burgonyasaláta sokunk kedvence, de a hagyományos változata gyakran túl zsíros és nehéz lehet, főleg a majonéz vagy egyéb alapanyagok miatt. Az alábbi receptben azonban újragondoltuk ezt a klasszikus ételt, hogy könnyebb és egészségesebb legyen, miközben az ízélmény ugyanolyan fantasztikus maradjon.

Ez a saláta görög joghurttal készül, tele van friss zöldségekkel és csak minimális zsiradékot tartalmaz. Ideális választás lehet ebédre, vacsorára, vagy akár köretként is. Az egyik előnye, hogy egyszerű elkészíteni, és tökéletesen beleillik egy kiegyensúlyozott étrendbe.

Ha szereted az egészséges, mégis laktató fogásokat, ezt a receptet neked találták ki!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 500 g újburgonya
  • 100 g görög joghurt (natúr, zsírszegény)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet vagy friss citromlé
  • 1 kis fej lila hagyma, finomra vágva
  • 1-2 szál szárzeller, apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem, aprítva
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • (opcionális) 1 főtt tojás, szeletelve

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát:

Tisztítsd meg a burgonyát, és tedd enyhén sós vízbe főni. Forrástól számítva kb. 15-20 percig főzd, amíg meg nem puhul, de ne essen szét. Ezután szűrd le, és hagyd kihűlni.

Készítsd el az öntetet:

Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a mustárt, az olívaolajat és az almaecetet (vagy citromlevet). Ízlés szerint sózd és borsozd.

Vágd fel a zöldségeket:

Amíg a burgonya hűl, készítsd elő a lila hagymát, szárzellert és a petrezselymet.

Állítsd össze a salátát:

A kihűlt burgonyát szeleteld vagy kockázd fel, majd tedd egy nagyobb tálba. Add hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a joghurtos-mustáros öntetet. Óvatosan keverd össze, hogy mindenhol bevonja az öntet a burgonyát.

Díszítsd és pihentesd:

Ha szeretnéd, díszítheted főtt tojáskarikákkal.

Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tápérték egy adagban (tojás nélkül, hozzávetőlegesen):

  • Kalória: ~150 kcal
  • Fehérje: ~4 g
  • Zsír: ~5 g
  • Szénhidrát: ~22 g

Tipp:

Az öntet ízesítéséhez adhatsz egy kevés apróra vágott fokhagymát vagy egy csipet füstölt paprikát.

A saláta remek köret grillezett csirkéhez vagy halhoz, de magában is könnyű ebéd lehet.

Egészségedre!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.