Ha szereted a mediterrán konyhát és a könnyen elkészíthető, mégis ínycsiklandó ételeket, akkor a görög csirkés tepsis étel tökéletes számodra! Ez a recept ideális választás mindazok számára, akik szeretnék élvezni az autentikus görög ízvilágot anélkül, hogy bonyolult főzési technikákra lenne szükségük.

A fogás alapját a szaftos csirkehús és a friss zöldségek adják, amelyek ízletes kombinációja harmonikusan egészíti ki egymást. Az édesburgonya és a kaliforniai paprika természetes édessége tökéletesen párosul a fűszerek intenzív aromájával, míg a feta sajt krémes állaga és a kalamata olívabogyó karakteres íze tovább fokozza az élményt. Ráadásul ez az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, hiszen kiváló fehérje- és rostforrás, amely hosszan tartó teltségérzetet biztosít.

Ez a recept azok számára is ideális, akik a kiegyensúlyozott táplálkozás hívei. A csirkehús kiváló fehérjeforrás, míg az olívaolaj egészséges zsírsavakat biztosít, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét. Az étel elkészítése során bátran variálhatod az összetevőket saját ízlésed szerint, például több fokhagymával vagy extra zöldfűszerekkel fokozhatod az ízvilágot.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 6 csirkecomb bőrrel vagy 2 nagy csirkemell (kb. 700 g)
  • 1 zöld kaliforniai paprika, nagy darabokra vágva
  • 1 sárga kaliforniai paprika, nagy darabokra vágva
  • 2 kis lila hagyma, negyedekre vágva
  • 1 nagy édesburgonya, falatnyi darabokra vágva
  • 2 csésze koktélparadicsom
  • 1 citrom, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva vagy préselve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 3-4 friss kakukkfűág
  • Tengeri só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • ⅔ csésze kalamata olívabogyó
  • ¼ csésze morzsolt feta sajt

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. A sütő előmelegítése: Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses 180°C).
  2. Az alap elkészítése: Egy nagy tepsibe vagy sütőtálba helyezd a zöldségeket: a paprikákat, hagymát, édesburgonyát, koktélparadicsomot és a citromszeleteket.
  3. Fűszerezés: Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a füstölt paprikát, az oregánót, a zúzott fokhagymát, valamint sózd és borsozd ízlés szerint. Ezt az ízesített olajat öntsd a zöldségekre és keverd jól össze.
  4. A csirke előkészítése: A csirkecombokat vagy csirkemelleket helyezd a zöldségek tetejére, és dörzsöld be őket is az ízesített olívaolaj keverékével.
  5. Sütés: Helyezd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a csirke aranybarna és omlós nem lesz, a zöldségek pedig megpuhulnak.
  6. A végső simítások: A sütés utolsó 10 percében szórd a tetejére a kalamata olívabogyókat és a morzsolt fetát, majd süsd tovább, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Tálalás: Friss kakukkfűággal díszítsd, és tálald forrón, akár egy szelet friss bagett vagy bulgur körettel.

Tápértékek (1 adag):

  • Kalória: 420 kcal
  • Fehérje: 38 g
  • Zsír: 22 g
  • Szénhidrát: 25 g
  • Rost: 6 g
  • Cukor: 9 g

Ez a görög csirkés tepsis étel egyszerűen elkészíthető, egészséges és garantáltan lenyűgözi az ízlelőbimbókat. Készítsd el otthon, és élvezd a mediterrán konyha csodálatos ízvilágát!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.