Ez a Csirke Carnitas recept tökéletes választás, ha magas fehérjetartalmú, alacsony zsírtartalmú és szénhidrátszegény ételt keresel. Kiváló ízvilág, ropogós csirkefalatok és fantasztikus fűszerek – mindezt minimális kalóriával!
Hozzávalók (4 adaghoz):
500 g csirkemell (vagy csirkecomb filé, ha szaftosabbra vágysz)
1 tk füstölt paprika
1 tk fokhagymapor
1 tk oregánó
½ tk kömény
½ tk só
½ tk bors
1 lime leve
1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
100 ml csirkealaplé
1 kisebb hagyma, apróra vágva
Elkészítés:
- Fűszerezés: A csirkét csíkokra tépkedjük vagy apróbb kockákra vágjuk, majd jól összekeverjük a füstölt paprikával, fokhagymaporral, köménnyel, oregánóval, sóval és borssal.
- Pirítás: Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a csirkét (kb. 5-6 perc).
- Főzés: Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a csirkealaplevet, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
- Ropogós textúra: Ha a csirke már omlós, fedő nélkül nagy lángon 3-4 percig pirítjuk, hogy egy kis kérget kapjon.
- Tálalás: Lime levével meglocsoljuk, és már tálalható is!
Tippek:
- Salátával – alacsony szénhidráttartalmú verzióhoz
- Teljes kiőrlésű tortillában – szuper gyors taco opció
- Quinoával vagy barna rizzsel – extra rostok és energia
Tápérték (1 adag kb.):
- Fehérje: 45g
- Szénhidrát: 6g
- Zsír: 8g
Kalória: 290 kcal
Próbáld ki ezt a brutálisan finom Csirke Carnitast!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.