Ez a Csirke Carnitas recept tökéletes választás, ha magas fehérjetartalmú, alacsony zsírtartalmú és szénhidrátszegény ételt keresel. Kiváló ízvilág, ropogós csirkefalatok és fantasztikus fűszerek – mindezt minimális kalóriával!

Hozzávalók (4 adaghoz):

500 g csirkemell (vagy csirkecomb filé, ha szaftosabbra vágysz)
1 tk füstölt paprika
1 tk fokhagymapor
1 tk oregánó
½ tk kömény
½ tk só
½ tk bors
1 lime leve
1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
100 ml csirkealaplé
1 kisebb hagyma, apróra vágva

Elkészítés:

  1. Fűszerezés: A csirkét csíkokra tépkedjük vagy apróbb kockákra vágjuk, majd jól összekeverjük a füstölt paprikával, fokhagymaporral, köménnyel, oregánóval, sóval és borssal.
  2. Pirítás: Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk a csirkét (kb. 5-6 perc).
  3. Főzés: Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a csirkealaplevet, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
  4. Ropogós textúra: Ha a csirke már omlós, fedő nélkül nagy lángon 3-4 percig pirítjuk, hogy egy kis kérget kapjon.
  5. Tálalás: Lime levével meglocsoljuk, és már tálalható is!

Tippek:

  • Salátával – alacsony szénhidráttartalmú verzióhoz
  • Teljes kiőrlésű tortillában – szuper gyors taco opció
  • Quinoával vagy barna rizzsel – extra rostok és energia

Tápérték (1 adag kb.):

  • Fehérje: 45g
  • Szénhidrát: 6g
  • Zsír: 8g

Kalória: 290 kcal

Próbáld ki ezt a brutálisan finom Csirke Carnitast!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.