Élvezd a mediterrán ízeket bűntudat nélkül! A muszaka egy ikonikus mediterrán étel, amit sokan imádnak, de a hagyományos változata gyakran tele van nehéz szószokkal és zsíros hozzávalókkal. Ha te is szereted a muszakát, de egészségesebb formában szeretnéd élvezni, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt az újragondolt, alakbarát változatot! Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik figyelnek az étrendjükre, de nem akarnak lemondani a finom, gazdag ízekről.

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

500 g darált csirkemell vagy pulyka (alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú)

1 nagy padlizsán

1 közepes cukkini

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)

2 evőkanál paradicsompüré

Só, bors, oregánó ízlés szerint

1 teáskanál őrölt fahéj (különleges aromáért)

150 g zsírszegény feta sajt

200 ml natúr vagy görög joghurt (zsírszegény)

1 tojás

Elkészítés:

Zöldségek előkészítése: A padlizsánt és a cukkinit szeleteld fel vékony karikákra. Enyhén sózd meg, majd grillezd meg őket sütőpapíron vagy serpenyőben, amíg szépen megpirulnak. Ezek a rétegek fogják helyettesíteni a nehéz, szénhidrátban gazdag rétegeket.

Húsos alap: Egy nagy serpenyőben párold meg a vöröshagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon. Add hozzá a darált húst, és pirítsd meg, majd keverd bele a paradicsompürét és a konzerv paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és fahéjjal, és hagyd lassú tűzön főni, amíg a hús teljesen átfő.

Joghurtos krém: A joghurtot keverd össze a tojással és a morzsolt feta sajttal, hogy könnyű, krémes öntetet kapj. Ez a muszaka egészséges változatának titkos hozzávalója, amely biztosítja a gazdag textúrát anélkül, hogy túl sok zsírt adnál hozzá.

Rétegezés: Egy tepsibe rétegezd a padlizsánt, a húsos ragut, majd a cukkinit. Folytasd a rétegezést, amíg az összes hozzávaló elfogy, majd öntsd a tetejére a joghurtos krémet.

Sütés: Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és az egész összeáll egy laktató, de könnyed étellé.

Miért érdemes kipróbálni ezt a muszakát?

A hagyományos muszaka sokszor gazdag vajban és zsíros húsokban, de ebben az újragondolt verzióban mindezeket könnyű, de mégis ízletes alternatívákra cseréljük. A sovány csirkemell és a joghurtos réteg segít abban, hogy alacsony kalóriatartalmú, de fehérjében gazdag ételt kapj, amely tökéletes a diétádhoz. A padlizsán és a cukkini pedig tele van rostokkal, amelyek támogatják az emésztést és hosszabb ideig telítenek.

Ha szereted az autentikus mediterrán ízeket, de vigyázni szeretnél a vonalaidra, ez a muszaka tökéletes választás. Egyetlen falat sem hiányzik majd a hagyományos változatból, de a bűntudatot elfelejtheted!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.