Zsíros vagy száraz?
Zsíros húsú:
makréla, hering, tonhal, lazac (tengeri halak), ponty, harcsa, angolna (édesvízi halak)
Száraz húsú
tőkehal, hekk, lepényhal (tengeri halak), amur, fehér busa, süllő, (édesvízi halak)
Az északi-tengeri rákok, köztük a közönséges garnéla 7–9 centiméteresek szintén egészségesek. A legnagyobbak a legdrágábbak. Vásárláskor ügyeljen, hogy a ráktest kemény legyen, s halszaga sem lehet! A garnéla 20 százalék könnyen emészthető fehérjét, 2 százalék zsírt, 1 százalék szénhidrátot tartalmaz. Fehérjéjük, az albumin az arra érzékenyekből allergiát válthat ki. Vas-, réz- és B12-vitamin-tartalmuk serkenti a vérképződést.
A hering hatalmas rajokban él a Jeges-tengerben, az Atlanti-óceán északi vidékén, az Északi- és a Balti-tengerben. Nagyon jelentős az omega-3 zsírsav tartalma, de gazdag zsírban oldódó A-, D- és E-vitaminban, valamint szelénben. Jódtartalma a pajzsmirigy működését segíti. Már heti egy adag hering fogyasztása felére csökkenti a szívinfarktus kialakulásának kockázatát. A sózott hering sótartalma 6–20%, ezt diétázóknak, magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlják.
Forrás: http://www.nana.hu/test-es-lelek/fogyokura/ezekkel-a-halakkal-fogyhatsz-106132.html
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.