Ha mintát vennének a konyhádból, és egy mikroszkóp alatt megnézhetnéd, mi minden tanyázik ott, valószínűleg meglepődnél. Annak érdekében, hogy a kórokozók ne szaporodjanak el túlságosan, érdemes a helyiség egyes részeit alaposan – akár naponta – tisztítani. A vágódeszka és a mosogatószivacs például ideális terep a baktériumok és vírusok számára, de nem megfelelő tárolás mellett akár a hűtőszekrényed is veszélyes kórokozóforrás lehet. Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, mik élhetnek a konyhádban!
A Listeria monocytogenes baktérium a liszteriózis nevezetű fertőzésért felelős. A betegség különösen a várandós nőkre jelent veszélyt – vetéléshez, koraszüléshez vezethet. A kórokozó elsősorban a húsokon, a tejben, a sajtokban, a nyers zöldség- és gyümölcsféléken található meg, és a hűtőben is szaporodik.
A cikk folytatásához kattints ide.
Forrás: femina.hu
Speedfit – Fitnessz Mindenkinek!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.