Egy nagyon kedves kollégánk lepett meg minket ezzel a recepttel amire rögtön rá is kaptunk ízben és látványban is fenomenális!
A torta piskótája:
5 tojás fehérjét kemény habbá verünk. Miután felvertük, hozzá tesszük a sárgáját is, azzal összekeverjük. A krémbe teszünk 5 evőkanál Xilit-et (Fruktóz, eritrit, stb.), amivel szintén átforgatjuk a masszát. Ez után jön az öt evőkanál enyhén púpozott mandula liszt, és fél zacskó sütőpor. Tortaformába öntjük, előmelegített sütőben alsó – felső fokozaton 170 – 180 fokon 25 – 30 percig sütjük. A piskótát tűpróbával ellenőrizzük, ha krémes marad a tű, akkor kicsit tovább sütjük, ezt sütője válogatja.
A torta krémje:
Zsírszegény túró 350 gramm
1 csomag lapzselatin
Mascarpone 250 gramm
100 ml natúr joghurt
1 citrom héja lereszelve
1 narancs leve
1 teáskanál vanília kivonat, vagy vanília aroma
Édesítőszer ízlés szerint
A zselatin kivételével mindent összekeverünk. A zselatint 4 evőkanál langyos vízben feloldjuk, és ezt is a krémhez öntjük, majd az egész masszát a piskótára öntjük. Tetejére mehet gyümölcs, magok, fahéj, kakaó, kinek mi tetszik. Jelen esetben 80%-os étcsokoládé került a tetejére.
4 órára berakjuk a hűtőbe, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.