Az izomzat a test tömegének átlagembereknél 40, aktív sportolóknál több mint 50 százalékát teszi ki. Az izom csak az idegrendszertől kapott ingerek hatására mozog, önálló működésre nem képes: ezért nagyon fontos a koncentrált izomfeszítés.
Az izom legnagyobb részét az aktív összehúzódásra képes izomállomány, azaz az izomhús teszi ki, amely 75 százalékban vizet és 20 százalékban fehérjét tartalmaz, a maradék 5 százalék pedig szénhidrátokból, zsírokból és ásványi sókból áll.
forras es cikk folytatasa:http://www.edzestervezes.hu/edzestervek-cel-szerint-testepites-izomfejlesztes.html
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.