Mindez azért jó, mert karfiollal csökkenteni lehet az ételek, sőt a tésztafélék szénhidráttartalmát! Készíthetsz belőle pizzát, pogácsát, zsömlét, sőt kenyeret – ezek a finomságok bizony jól jönnek szigorú, súlycsökkentő diéták során.
A karfiolból készült pékáruk sora most pedig újabb darabbal bővült, ismerd meg, próbáld ki!
Hozzávalók:
- 1 karfiol (kb. fél kiló)
- 10 dkg reszelt parmezán
- 2 tojás
- 2 ek. olívaolaj
- 1 cs. metélőhagyma, apró karikákra vágva
- 3 cikk fokhagymaű
- 1 tk.bazsalikom
- fél tk. só, fekete bors
Elkészítése:
A karfiolt reszeld le, sózd meg és hagyd állni 20 percig. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. Egy nagy tálban keverd össze a hozzávalókat, majd az így kapott masszát oszd 6 (vagy több) részre. Ezeket formázd ízlésed szerint, a lapokat fektesd sütőpapírral bélelt tepsire. 180-200 fokon kb. 35-40 perc alatt ropogósra sül.
Ízlés szerint fogyaszthatod különböző saját készítésű szószokkal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.