Kombináljuk az előfőzött lencsét egy indiai stílusú párolt mártással egy szupergyors és ízletes curryért. Ha karfiolrizzsel tálaljuk, a zöldségek száma megnő, és a szénhidrátadagok is kontroll alatt maradnak. Ez a 3 összetevőből álló vacsora (a sót, borsot és olajat nem számítva) tényleg olyan egyszerű, amilyen egyszerű csak lehet. A sóval való odafigyelés érdekében keressünk olyan párolt mártásokat, amelyek 350 mg nátriumnál kevesebb vagy ahhoz közeli nátriumot tartalmaznak ¼ csészényi adagonként.
Adagok: 2
Táplálkozási profil:
- Tejmentes
- Tojásmentes
- Gluténmentes
- Mogyorómentes
- Vegán
- Vegetáriánus
Összetevők:
- 1 csomag fagyasztott karfiolrizs borsóval és sárgarépával
- 1 csomag hűtött főtt lencse
- ⅓ csésze elkészített curry párolt mártás
Hogyan készítsük el:
1. lépés
Készítsük el a karfiolrizst a csomagolás utasításai szerint; osszuk el két tál között.
2. lépés
Egy kis serpenyőben vagy lábasban közepesen alacsony hőfokon keverjük össze a lencsét és a párolt mártást; gyakori kevergetés mellett melegítsük gőzölésig. Tálaljuk a lencsét a karfiolrizs tetején.
Előre elkészíthető:
Hűtőszekrényben tárolva legfeljebb 2 napig eláll.
Tápértékadatok:
Adagonként: ¾ csésze karfiolrizs és ¾ csésze lencse
Adagonként: 257 kalória; zsír 5 g; nátrium 875 mg; szénhidrát 38 g; élelmi rost 13 g; fehérje 14 g; cukor 9 g; niacin-egyenérték 1 g;
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.