Lasagnera vágysz, de nem akarsz egy hatalmas tálcányit készíteni belőle? Próbáld ki ezt a receptet! Ha kenyérsütő formát használsz, 4 kisebb adagot kapsz, ami akár 4 étkezésre elegendő lehet.
Ez a tökéletes Lasagne, hisz magas fehérjetartalma mellett egy igazi Comfort food!
Lássuk mire van szükséged 4 adag elkészítéséhez.
Szükséges eszközök: Kenyérsütő forma
Hozzávalók:
1 teáskanál kókuszolaj
1 fej vöröshagyma, durvára vágva (vagy 1 evőkanál hagymapor)
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva (vagy 1 teáskanál fokhagymapor)
1 evőkanál szárított oregánó
350 g darált pulykahús
600 g apróra vágott paradicsom vagy Passata
300 g lasagne lapok
1 cukkini
ízlés szerint tengeri só és fekete bors
400 g cottage cheese
3 tojásfehérje
100 g zsírszegény sajt (reszelve)
Elkészítés:
1. Első lépésként álljunk neki a pulykaragu elkészítésének. Tegyünk kókuszolajat, egy közepesen magas hőfokra előmelegített serpenyőbe. Dobjuk rá a hagymát, és pároljuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és pároljuk további 2 percig (ha a porított változatokat használjuk, a második lépés után adjuk hozzá).
2. Ezután mehet bele a darált pulykahús, és egy spatula segítségével kissé törjük össze, majd hagyjuk 3-4 percig pirulni, időnként megkeverve. Eljött a fűszerezés ideje, tegyük bele az oregánót, sót és a borsot, valamint az apróra vágott paradicsomot (vagy Passatat). Pároljuk tovább kis lángon kb. 10 percig.
3. Amíg várjuk, hogy összeérjenek a serpenyőben az ízek, addig egy tálban villával keverjük össze a cottage cheese-t és a tojásfehérjét sóval, borssal. Tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vagy 180 °C-ra, ha hőlégkeverésen sütjük.
4. Most készítsük elő a cukkinit és a lasagne lapokat… Vágjuk fel hajszálvékony lapokra hosszában a cukkinit. (Ha van zöldséghámozód azzal is elvégezheted)
5. Ha a pulykaragu elkészült, ideje összeállítani a lasagnét. Kezdjük el egy réteg cukkinilappal, így könnyebben kivehetjük a formából ha elkészült az étel. Ezután felváltva rétegeljük a ragut, a sajtmártást, a lasagne lapokat és a cukkinit. Befejezésül egy réteg lasagne tészta, majd a tojásos cottage cheese következik, végül megszórjuk zsírszegény sajttal.
6. Süssük 15-20 percig fóliával lefedve, majd vegyük le a fóliát, tekerjük fel a hőfokot 200-250 °C-ra, és süssük további 15-20 percig. Ha elkészült, porciózzuk ki 4 egyenlő adagra és már fogyasztható is, vagy tegyük el ételtárolóba a hűtőbe, ugyanis akár 3 napig is eláll.
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.