Mikor a banán héja megbarnul, a húsa magasabb antioxidáns tartalomnak örvendeztet, továbbá B6-vitamin és kálium tartalma is említésre méltó. Ez az egyszerűen elkészíthető sütemény tartalmaz még zabot is, melynek magas a rosttartalma továbbá gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás. A bogyós gyümölcsök is antioxidáns és vitamin-forrást jelentenek a szervezetünk számára.
A süti ideális reggelire, mivel lágyabb a tésztája, hasonlít a sült zabkására. Fehérjeport is lehet keverni a tésztájába a száraz alapanyagokkal együtt.
Hozzávalók:
- 3 kisméretű érett banán
- 3 evőkanál méz
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 1 dl növényi tej vagy tej
- 1 tojás sárgája
- 150 g sima liszt
- 50 g aprított zab
- 5 g sütőpor
- Ízlés szerint bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
A banánokat pépesre zúzzuk villával, majd hozzáadjuk a mézet, a vaníliát, az olajat, a növényi tejet majd a tojássárgáját és jól elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, a sütőport majd krémes állagúra keverjük. Végül mehet bele a zab. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 15×28 cm nagyságú sütőformába töltjük. A bogyós gyümölcsöket én a tetejére tettem, de a tésztába is lehet keverni. 180 fokon sütjük 50 percen keresztül. Én kicsit jobban megsütöttem, mi így szeretjük, de már hamarabb is kilehet venni a sütőből, mikor már szép aranybarna.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Havasi Anna
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.