Rák megelőzés
A brokkoli osztozik ezeken a rákellenes, immunerősítő tulajdonságokon más keresztesvirágú zöldségekkel, például a karfiollal, a kelbimbóval és a káposztával.
Koleszterincsökkentés
Mint sok más teljes értékű élelmiszer, a brokkoli is tele van oldható rostokkal, amelyek kivonják a koleszterint a szervezetből.
Csökkenti az allergiás reakciókat
A kutatások kimutatták, hogy a kaempferol képes csökkenteni az allergiával kapcsolatos anyagok hatását a szervezetünkre. A Brokkoli még jelentős mennyiségű OMEGA-3 zsírsavat is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentőként ismert.
Csontok egészsége
A brokkoli magas kalcium- és K-vitamin tartalommal rendelkezik, mindkettő fontos a csontok egészségéhez és a csontritkulás megelőzéséhez.
Diéta támogatása
A brokkoli jó szénhidrát és magas rosttartalmú, ami segíti az emésztést, megelőzi a székrekedést, alacsonyan tartja a vércukorszintet és megfékezi a túlevést.
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.