Gyors, ízletes, fehérjében és rostban gazdag reggelire vágynál? Próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ½ csésze kelkáposztalevél, vékonyan felszeletelve
  • ⅓ csésze konzerv csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
  • Bors
  • 1 nagy tojás
  • ¼ csésze folyékony tojásfehérje (vagy 2 nagy tojásfehérje)
  • ½ uncia parmezán, reszelt
  • 1 teljes kiőrlésű pita zseb, 5-6 hüvelyk átmérőjű, enyhén megpirított és háromszögekre vágott pita
  • 1 csipetnyi csípős szósz (opcionális)

Elkészítés:

Egy kis tapadásmentes serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük, amíg illatos nem lesz, kb. 30 másodpercig. Adjuk hozzá a kelkáposztát és a csicseriborsót, sózzuk és borsozzuk, és időnként megkeverve főzzük, amíg a kelkáposzta megpuhul, kb. 2 percig.

Tegyük át a kelkáposztát és a csicseriborsót egy tálba, és törölgetés nélkül tegyük vissza a serpenyőt a tűzre.

Verjük fel a tojást és a tojásfehérjét, tegyük a serpenyőbe, és alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg nagyrészt megdermed. Adjuk hozzá a parmezánt. Vegyük le a tűzről.

Dobjuk össze a kelkáposztával és a csicseriborsóval, és tálaljuk pitaháromszögekkel.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.