Gyors, ízletes, fehérjében és rostban gazdag reggelire vágynál? Próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- ½ csésze kelkáposztalevél, vékonyan felszeletelve
- ⅓ csésze konzerv csicseriborsó, leöblítve és lecsepegtetve
- Só
- Bors
- 1 nagy tojás
- ¼ csésze folyékony tojásfehérje (vagy 2 nagy tojásfehérje)
- ½ uncia parmezán, reszelt
- 1 teljes kiőrlésű pita zseb, 5-6 hüvelyk átmérőjű, enyhén megpirított és háromszögekre vágott pita
- 1 csipetnyi csípős szósz (opcionális)
Elkészítés:
Egy kis tapadásmentes serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük, amíg illatos nem lesz, kb. 30 másodpercig. Adjuk hozzá a kelkáposztát és a csicseriborsót, sózzuk és borsozzuk, és időnként megkeverve főzzük, amíg a kelkáposzta megpuhul, kb. 2 percig.
Tegyük át a kelkáposztát és a csicseriborsót egy tálba, és törölgetés nélkül tegyük vissza a serpenyőt a tűzre.
Verjük fel a tojást és a tojásfehérjét, tegyük a serpenyőbe, és alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg nagyrészt megdermed. Adjuk hozzá a parmezánt. Vegyük le a tűzről.
Dobjuk össze a kelkáposztával és a csicseriborsóval, és tálaljuk pitaháromszögekkel.
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.