A szervezet lúgosítása: Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több lúgosító ételt és italt.
– Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.
– Lúgképző ételek: nem savkeltő gyümölcsök, gyümölcslevek (igazi), zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, csírák, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.
Nagyon fontos az elfogyasztott táplálék minősége, előállításának természetes vagy mesterséges módja, valamint kémhatása. A kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok beépülését a szervezetbe.
Ezért veszélyesek a margarinok, a koffeinmentes italok és az édesítőszerek. Utóbbiak egy része például aszpartamból készül, amiben 10% faszesz van.
Ezt a szervezet különféle karcinogén, azaz rákkeltő anyagokká alakítja. Veszélyes továbbá minden kész, félkész feldolgozott élelmiszer, amik természetesen (sajnos) megkaphatóak .
Kutatások szerint is az emberi szervezetnek enyhén lúgosnak kell lennie az optimális egészség megtartásához.
Az ideális étrend 80 százalékban lúgos, 20 százalékban savas.
Folytatás következik!
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.