Növelje jókedvét zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával

2011. január 9.|

Az élelmiszereket szervezetre gyakorolt hatásuk szerint két nagy csoportra különíthetjük el. Vannak stresszhatással bírók: ezek  erőt, vitalitást vonnak el tőlünk. Ilyen például  a cukor, alkohol, csokoládé. Vannak azonban olyanok is, melyek energetizálnak, fokozzák az életerőt, mint például a gyümölcsök, zöldségek, tiszta víz.

Előadás az algákról

2010. december 22.|

Dr Budai László előadást tart az algákról december 28-án 17:00-kor a soproni SPEEDFIT-ben.

Az előadás közben és után lehetőség lesz kedvezményes áron alga termékeket vásárolni.

Antioxidánsok és hatásuk a sportteljesítményre

2010. december 16.|

Az antioxidánsok egészségre gyakorolt pozitív hatásai széles körben ismertek. Elsődlegesen a szervezetünkben található szabadgyökök ellen védenek meg bennünket, melyek szerepet játszanak a sejtek öregedési folyamataiban, valamint számos betegség(szív-és keringési rendszer problémái, rákos elváltozások és egyes májbetegségek) kialakulásában.

Az energiaitalok fontos összetevője: a taurin

2010. november 25.|

Red Bull, Hell, Bomba és társaik. A legtöbben már kóstoltuk, de sokan rendszeresen is fogyasztjuk. A közvélemény szerint nem egészséges, és mégis isszuk. Milyen anyagok vannak benne, hogyan hatnak? 

RECEPTCSERE a soproni SPEEDFIT ben!

2010. november 23.|

Figyelem!!!!

Várjuk az e-maileket, melyekben megosztanátok sporttársaitokkal „fitt – receptjeiteket” akár edzésterv, akár étkezés kategóriában!

 

 

A koffein

2010. november 14.|

Ha azt mondom koffein, mindenkinek a kávé, tea vagy kóla jut az eszébe. Mi is ez az anyag?

A koffein a kávé (1-1,5%), tea (2-5%) és kóladió (kb. 1,5%) alkaloidja. Kis mennyiségben a kakaóbab is tartalmazza.

Megújult táplálkozással a megújult testért

2010. november 10.|

Soron következő cikkemben olyan  táplálkozási alapismereteket kívánok megosztani az olvasókkal, melyeket alkalmazva egészségesebb, funkcionálisabb  és kidolgozottabb testet tudnak építeni, fenntartani.

D-vitamin

2010. november 5.|

A kalciferol gyűjtőnév. Több azonos biológiai hatású, de kémiailag egymástól különböző anyagot jelölnek vele.

Az esti/éjjeli éhségről

2010. október 15.|

Sokunkkal előfordult, hogy a napközbeni rendszeres étkezések ellenére este/éjjel nehezen kontrollálható éhséghullámok törtek ránk.

Együnk a feszes és kidolgozott izmokért

2010. október 11.|

Sokan megfeledkeznek arról ,hogy a testzsír csökkentés mellett ajánlatos tiszta izomszövetet is építeni, hiszen ezzel elkerülhető az a jelenség, hogy a fogyás ellenére izmaink puhák és formátlanok lesznek.

L-Karnitin – segíti-e a zsírégetést?

2010. október 2.|

Bizonyára hallottál már az L-Karnitin-ról, hiszen sokféle fogyókúrás ital és táplálékkiegészítő tartalmazza. Ebben a cikkben ezzel az anyaggal szeretnélek kicsit megismertetni.

Helyi zsírégetés – ábránd vagy valóság?

2010. szeptember 29.|

Lehetséges, hogy egyes izomcsoportok erőteljes edzésével eltüntethetjük azokról a nemkívánatos zsírt? Másként megfogalmazva, létezik helyi zsírégetés?

A soron következő cikkben erről a sokat vitatott témáról olvashattok Bögi Viktor tollából a http://testformazo.com oldalról.

Mire jó a lenmag?

2010. szeptember 14.|

Salátákhoz, joghurtba keverve vagy sós süteményekre szórva egyaránt
felhasználható ez az apró mag,
amely rendkívül egészséges is!

Rendkívüli akció a Norbi Update Pékségben!

2010. augusztus 24.|

Cukorbetegek, kismamák, fogyókúrázók, sportolók, egészségtudatosan élők figyelem!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy amennyiben a Norbi Update Pékségben vásároltok, bérletetek felmutatásával 10% kedvezményben részesültök.

Mire jók a rostok?

2010. augusztus 9.|

 
Érdemes előnyben részesíteni a magas rosttartalmú kenyereket, mert hosszú távon ezek szolgálják jobban egészségünket. Hogy ez miért is van így, következő cikkünkben ennek nézhettek utána.

Mit együnk testedzés előtt és után I.rész?

2010. július 30.|

Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportolsz, étkezésed alapvetően befolyásolhatja a teljesítményed. Mely ételek passzolnak a legjobban a testedzéshez, és melyeket érdemes elkerülni?

Az aminosavak

2010. július 29.|

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz, különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavak közül tizenegyet képes előállítani maga az emberi test, míg a másik kilencet (melyeket alapvető, vagy esszenciális aminosavaknak nevezünk) a táplálékkal kell bevinnünk.