nashville-i Vanderbilt Egyetem orvosi karának kutatói 69 ezer középkorú kínai nőt vontak be 11 évig tartó követéses vizsgálatukba. A résztvevők nem dohányoztak, és nem fogyasztottak alkoholt.

A vizsgálat eredményét az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé. Eszerint a rendszeres teafogyasztóknál, akik hetente legalább háromszor ittak zöld teát a több mint egy évtizedes vizsgálat alatt, 14 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki emésztőrendszeri rák azokhoz képest, akik soha nem ittak zöld teát. A kockázatcsökkenés mértéke arányos volt a teafogyasztás gyakoriságával.

Wei Zheng epidemiológus, a mostani tanulmány vezetője úgy véli, hogy nagyméretű, hosszútávú követéses vizsgálatuk egyértelmű összefüggést mutatott a zöld tea rendszeres fogyasztása, valamint a vastagbél-, gyomor- és nyelőcsőrák kisebb kockázata között.

Speedfit – Fitnessz Mindenkinek.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.