Milyen ételt tudsz a szőlőlevelekből készíteni? Íme, egy őszi finomság nemcsak vegetáriánusoknak!
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg szőlőlevél
5 vöröshagyma
4 zöldhagyma
17,5 dkg hosszú szemű rizs
2 ek. fenyőmag
4.ek. finomra vágott mentalevél
1,5 dl olívaolaj
1 citrom leve
1 citrom
só, feketebors
Elkészítés:
A jól megmosott szőlőleveleket 5 percre forró vízbe helyezzük, majd szűrőn lecsöpögtetjük.
A megtisztított vöröshagymát finomra, a megtisztított és megmosott zöldhagymát kis karikákra vágjuk.
A rizst elkeverjük a hagymákkal, a petrezselyemmel, a mentalevéllel, a fenyőmaggal, valamint az olívaolaj és a citromlé felével. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy nagy lábast kibélelünk 3 szőlőlevéllel. A többi szőlőlevélre egy-egy teáskanál rizstölteléket halmozunk. A leveleket mindkét oldalon behajtjuk és feltekerjük a szélesebb végükön kezdve. A göngyölegeket a lábasba helyezzük.
A maradék olívaolajat a citromlével összekeverjük, és a szőlőlevelekre locsoljuk. A göngyölegeket fedő alatt egy órán át mérsékelt tűzön főzzük. Citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra 20 perc
Energiatartalom: kb. 453 kcal/adag (1901 kJ)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Süle Szilvia
Személyi edző és rehabilitációs trainer
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.