Ez a sós spenótos palacsinta nagyszerű módja annak, hogy jól induljon a reggeled!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 100 g natúr túró
- 50 g zabliszt
- 50 ml mandulatej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g friss spenót
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Először elkészítjük a palacsintatésztát. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a túrót, a zablisztet, a mandulatejet, a sót és a borsot, majd hagyjuk állni kb. 10 percig.
- Közben mossuk meg a spenótot, és vágjuk apróra a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a spenótot, és pirítsuk 1-2 percig, amíg összeesik.
- A tésztát keverjük össze a spenótos keverékkel.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, majd kanalazzunk bele 2-3 evőkanál tésztát egy adaghoz. Süssük 1-2 percig minden oldalán, amíg aranybarna.
- Ismételjük meg az előző lépést az összes tésztával, majd tálaljuk azonnal.
Jó étvágyat!
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.