Hozzávalók 3 adaghoz:
- 250gramm szárított csicseriborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. olíva olaj
- 2tk piros paprika
- Só, bors, majoránna, babérlevél
Elkészítés:
A nyers csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap leszűrjük. 1 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk és két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, majd kettő teáskanál csemege piros paprikával megszórjuk, kis lángon pirítjuk, majd ráöntjük a leszűrt lecsöpögtetett csicseriborsót. Jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárja a paprika, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Ízlés szerint lehet még fűszerezni ezen kívül is viszont én már csak fokhagymafűszert és majoránnát adtam hozzá. Miután megpuhult a csicseriborsó fogyaszthatjuk is, akár igy magába, akár tésztával, vegán vagy zsírszegény tejföllel. (amennyiben laktovega az illető)
Kalória:
344kcal C:54g P:17g F: 8g
Rövidítések jelentése:
cm- cukormentes
tk- teljes kiőrlésű
C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)
F- zsír (angol fat szóból)
P- fehérje (angol protein szóból)
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.