Hozzávalók 3 adaghoz:
- 250gramm szárított csicseriborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 Ek olíva olaj
- 2tk piros paprika
- Só, bors, majoránna, babérlevél
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 közepes burgonya
- Bio ételízesítő
Elkészítés:
Elkészítünk először egy vegán pörköltet, amihez a nyers csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap leszűrjük. 1 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk és két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk, majd kettő teáskanál csemege piros paprikával megszórjuk, kis lángon pirítjuk, majd ráöntjük a leszűrt lecsöpögtetett csicseriborsót. Jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárja a paprika, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Ízlés szerint lehet még fűszerezni ezen kívül is viszont én már csak fokhagymafűszert és majoránnát adtam hozzá. Miután megpuhult a csicseriborsó félre tesszük.
Közben egy teáskanál olívaolajon megpucolt felkockázott zöldségeket megpirítjuk, majd hozzáadjuk a korábban elkészült csicseriborsó pörköltet. Ezt követően felöntjük jócskán vízzel, hogy jó adag levest kapjak, majd beledobtam egy bio szárított növényes étel ízesítő kockát, ami alaplé elkészítéséhez van, vagy használhatunk alaplevet is. Ezután hagyjuk főni, míg minden egyes összetevő megpuhul.
Kalória:
436 kcal C:72g P:19g F: 10g
Rövidítések jelentése:
cm- cukormentes
tk- teljes kiőrlésű
C- szénhidrát (angol carbonhydrat szóból)
F- zsír (angol fat szóból)
P- fehérje (angol protein szóból)
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.