B1 vitamin
Már a VII. században észrevették, hogy bizonyos anyagok hiánya (melyek a B1 vitaminra utalnak) esetén különböző megbetegedések alakulnak ki. Az 1900 évek elején sikerül először kimutatni hántolatlan rizsből. 1936-ban sikerül feltérképezni a kémiai szerkezetét és ekkor kapta a nevét is ahogy még megtalálhatjuk: tiamin.
forras és a cikk folytatása:http://www.fogyokura-alatt.com/?L=cms.eletmod.egeszseges-vitaminok-vizben-oldodo
Szénhidrátok anyagcseréjében játszik szerepet, ezért a szénhidrát függvényében is szokták megadni, azaz minél több szénhidrátot fogyasztunk, annál több vitaminra van szükség.
Jótékony hatással van az energiaellátó folyamatokra, az idegi működésre és a szívműködésre. Hiánya esetén az idegrendszeri és szívelégtelenség léphet fel.
B1 vitamin források: Gabonafélék héjja, teljes kiőrlésű gabonák, dió, mogyoró, sertéshús, máj.
Érdekes, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyek fogyasztása esetén a B1 vitamin bevitel növelése szükséges! Ilyenk például: gomba, kelbimbó, fekete ribizli.
Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
és legjobb ajánlatainkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.