Mindazonáltal tulajdonságaik oly számosak és oly különbözőek, hogy egyesek úgy gondolják – részben joggal – hogy valódi varázsgyümölcsökről van szó.
 
Amióta a rómaiak ránk hagyták írásos formában: "citrus vincit pathos" (azaz a citrusfélék legyőzik a betegséget) a tudományos irodalom ebben a témában óriásit nőtt. A legelismertebb egészségügyi és táplálkozástani szakemberek már egy ideje minden kétséget kizáróan állítják, hogy a citrusfélék jótékonyan hatnak az egészségre.
 
A citrusfélék keletről származnak, pontosabban Indiából és Kínából, de európai viszonylatban a termesztésük Spanyolországban honosodott meg kiváló és kiemelkedő szinten.
 
Magas C-vitamin-tartalmuk – ami akár 50-80 mg/100 g gyümölcs is lehet – az elsődleges magyarázata a citrusfélék meghűléses és influenzás megbetegedést megelőző képességének. Minden korosztálynak erősen ajánlott, de különösen fontos a fogyasztása lábadozás esetén, vagy különlegesen aktív időszakokban, vagy fejletlen országokba való utazások alkalmával, hogy minél erősebb védelmet biztosítsunk szervezetünknek.
 
Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mennyi gyümölcsöt kell naponta elfogyasztani. A táplálkozástani szakemberek szerint a szervezetünk egészségének fenntartásához naponta három-négy darabot kell elfogyasztani, nyersen vagy gyümölcslé formájában. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a citrusféléket frissen kell megenni, ellenkező esetben elveszíthetik különleges tulajdonságaikat, köztük a C-vitamin-tartalmukat.
Ez a vitamin, amelyet a szervezet nem képes előállítani, ezért más forrásokból kénytelen beszerezni, az élő szervezet számára alapelem. A Világ Egészségügyi Szervezet (WHO) ajánlása minimálisan napi 1×60 mg bevitele, ami megegyezik az egy narancsban található mennyiséggel. Mindazonáltal néhány tanulmány azt mutatja, hogy a citrusfélék terápiás hatása számottevően megnő, ha ezt az adagot 200-500 mg-ra növeljük, ami a 2-5 narancsban fellelhető vitamin-mennyiséggel egyezik meg.
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.