A motivációs okok sokfélék: tartásjavítás, izomerő növelése, kondíció fejlesztése, akaraterő alakítása, önfegyelemre nevelés…

Serdülőkorban, 15 éves kor körül, elsősorban a fiúk érdeklődni kezdenek a testedzés iránt. Ez az ideálok keresésének tipikus időszaka, amikor a megjelenés, a szépen megformált és kidolgozott test, a testi erő és ügyesség fontos helyet foglal el értékrendjükben.

Ebben az időszakban a fokozatosság betartásával és szakszerű segítség mellett el lehet kezdeni az edzéseket. Lényeges előfeltétel, hogy fiatal mind testileg, mind lelkileg megfelelő érettséggel rendelkezzen. A mentális felkészültség azt jelenti, hogy tudja, miért akar edzeni, és mit vár ettől a tevékenységtől.

Pubertáskorban a testi változások /többek között a hormontermelés fokozódása/ alkalmassá teszik a jelölteket az intenzív edzésmunkára, arra, hogy kondíciójukat gyorsan fejlesszék, izomzatukat és testüket könnyen formálják. Kiemelendő, hogy az erősítő gyakorlatokat mindig precíz technikával, kisebb súlyokkal és magasabb ismétlésszámokkal végezzék!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.