Ahogy rosszabbra fordul az időjárás, sokan azonnal bevackolják magukat a négy fal közé a kanapéra, és inkább ki sem mozdulnak, mert hát hideg van, fúj a szél is, a megfelelő ruházatot is nehéz megválasztani, szóval túl sok vele a nyűg.

1. Erősítheti az érfalakat

Télen jelentősen megugrik a szívrohamok száma, ezért ilyenkor kiemelten fontos a sport. A hidegben nagyon összehúzódnak, összeszűkülnek a vérerek, és a vér textúrája masszívabb, tömöttebb lesz, ez pedig igencsak megnöveli az infarktus esélyét. Éppen ezért talán még fontosabb ilyenkor az edzés, hiszen a sporttal a sporttal erősítheti izomzatát, intenzívebbé teheti légzését és vérkeringését és így elkerülheti a komolyabb betegségeket.

2. Kedélyjavító

Ahogy véget ér a jó idő, sokan esnek depresszióba, amit a napfény és a D-vitamin hiánya, valamint a nem megfelelő táplálkozás okoz. Ha rendszeresen mozogna a szabadban, nemcsak a D-vitamin szintje emelkedne meg, de a sport révén nagy mennyiségű endorfinhoz (az ún. boldogsághormonhoz) is hozzájutna. Ne punnyadjon tovább otthon, amint van egy kis ideje, kapja fel az edzőcipőjét, és irány a szabad levegő!

3. Kevésbé tűnik hosszúnak a tél

Kevesen vannak, akiknek a tél a kedvenc évszakuk, a többség inkább végeláthatatlanul hosszú szenvedésként éli meg a hideg hónapokat. Unja a telet? Akkor aktívkodjon! Keressen új hobbit! Csempésszen egy kis változatosságot a napjaiba. És a legjobb, ha ezt mozgással teszil.


4. Hamar sötétedik, így nem bámulja senki

Mivel télen hamar sötétedik, így nem kell azon aggódnia, hogy tele lesz a környék emberekkel, ezért például nyugodtan futhat anélkül, hogy mindenki azt lesné, milyen csámpásan vagy vörösödő fejjel küzd.

5. Ha megáll, fázni fog

Ez is egy jó motivációs tényezője a téli edzéseknek: amint egy kicsit több időre leáll, elkezd fázni. Így ha kínlódva is, de teljesíti a kitűzőtt célt.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.