3 érv, amiért érdemes kimozdulni télen is!

A hideg és a hó beköszöntével sokan visszahúzódunk a friss levegőről és szívesebben töltjük időnket fűtött helyiségekben, mint kint a szabadban. A tél ugyanúgy alkalmas a mozgásra, mint bármely más évszak. Sokan közülünk viszont kifogásokat találnak maguknak, mint például: hideg van, szeles az időjárás, csúszik az út, stb. Pedig megfelelő ruházattal és felszereléssel enyhíthetők a kinti körülmények. A téli hónapokban nagyon hasznos a szabad levegőn történő mozgás, csak pár példát említve: csökkenti a felső légúti megbetegedések számát, enyhíti a tél okozta depressziót és felfrissíti elménket. Akit pedig ezek sem győzték meg, azoknak ajánlom elsősorban a beltéri edzés előnyeit.

Kikapcsol kívül-belül!

Sportolás alkalmával legtöbbször telefonunkat hátrahagyva kezdünk neki az edzésnek. Ilyenkor az agyunk kikapcsol minden zavaró tényezőt és átadjuk magunkat a mozgásnak. Ez segít szervezetünk testi és lelki jólétének fenntartásához. A rendszeres kardió edzés például fejleszti a monotónia tűrő képességünket, megtanít leküzdeni a saját akadályainkat, valamint javítja a koncentrációnkat.

Együtt jobb!

Általában a társainkkal vagy a barátainkkal szívesebben indulunk neki bármilyen programnak – ez még egy indokkal kevesebb azok számára, akik nem éreznek magunkban elég erőt, hogy elmenjenek az edzőterembe. A jó társaság segít, hogy önfeledt időtöltésnek vegyük minden alkalommal a mozgást.

Nyiss az új felé!

Mint tudjuk a sport, nem csak egészséges, de segít kapcsolatokat kialakítani, új barátokat szerezni valamint a meglévőket ápolni. A sportolás folyamán könnyen találkozhatunk olyan személyekkel, akik hasonlóan gondolkoznak vagy éreznek adott témákkal kapcsolatban. Örömteli dolog, hogy napjainkban még mindig nagy népszerűségnek örvend a klubokba, csapatokba való tartozás. Sokaknak segít, ha bíztatják, dicsérik, illetve osztozhat az örömökben vagy épp inspirálóan hat, ha látják, hogy nemcsak ők izzadnak az edzés alatt.

Télen a beltéri mozgás jótékony hatását ismerjük, aminek hasznos kiegészítései lehetnek a kinti mozgásformák. Mindennapi mozgásigényünket pótolja, ha rendszeresen beiktatunk a szabadban végezhető sportokat, mint például a túrázás, a síelés illetve a szánkózás. Hosszú távon a kettő kombinációja lehet leghatékonyabb.

Írta: Nagy Melinda személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek! 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.