Kedves Péter!

Kisfiam 14 éves. Rendszeres testmozgás mellett folyamatosan térdfájdalmai vannak, milyen mozgás fajtát tud ajánlani a fájdalommentes sportélmény eléréséhez? Nem szeretném eltiltani a mozgástól.

Köszönöm!

K. Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Leggyakrabb a térd középső vagy oldalsó szalagjainak a sérülése. Ez sportmozgás közben főként a talajraérkezéskor keletkezhet. Ezért nagyon fontos a talajraérkezés technikáját helyesen megtanulni, vagy addig, amíg a fájdalom nem szűnik, a repülési fázissal rendelkező mozgásformát elkerülni. Értem itt például a futást, ugrást, mélybeugrást stb.

Látatlanban nehéz megítélni, de szeretném felhívni a figyelmét, egy serdülőkorban gyakran előforduló térdproblémára, a Schlatter-Ossgold elváltozásra. A pubertáskor előtti nagy terhelésű, kemény talajfelületen végrehajtott érkezések és elugrások eredményeként a négyfejű combfeszítő izom tapadási helye- a térd alatt- begyulladhat. Ez a „ sérülés” jóindulatú , általában különleges kezelés nélkül rendbe jön, gyakran az izmok pihentetése is elegendő a gyógyuláshoz.

Gyermekkorban, de később felnőtt korban is nagyon fontos a sportoláshoz a legideálisabb külső feltételek megtalálása. Például a betonon való futás elkerülése.

Szeretettel várom kisfiát a SPEEDFIT Fitnesz Terembe, hogy megfelelő környezetben, magasan kvalifikált szakmai gárda segítségével edzhessen.

Amennyiben térd problémái nem javulnak és múlnak el, kérem, keressen fel egy szakorvost mielőtt gyermeke újbóli edzésbe kezd.

Sportbaráti Üdvözlettel: Nagy Péter Személyi Edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.