Kedves Péter!

Januári lendülettel, így februárban szeretném Önt felkeresni! Sosem edzettem, az Új Évi fogadalmaim azonban már évek óta a sporthoz kötöttek. Most eljött az idő! Tudna tanácsot adni, hogy mivel is kezdjem, és mit tegyek, hogy lelkesedésem ne lankadjon?

Köszönöm!

Dr. T. Tihamér

Kedves Tihamér!

Elsősorban gratulálok Önnek, hogy a januári fogadalma megvalósulni látszik és még így februárban is foglalkoztatja a kérdés. Ez már egy jó kezdet! Mivel írta, hogy soha nem sportolt, kérem, ügyeljen a fokozatosságra! Nagyon fontos, hogy nem rontunk ajtóstól a házba! Legjobb lenne, ha szakember segítségét kérné, hogy egy részletes állapotfelmérés után lépésről lépésre tudjon haladni és fejlődni.

Mivel tarthatja fenn az Új Évi fogadalom erejét! Nézzünk néhány alapelvet!

  1. Türelem – türelem! Az eredményhez idő kell! A változás csupán 1- 2 hónap múlva lesz először látványos! Ez nem baj, a lassabban elért eredmény, hosszabb sikert garantál.

  2. Rendszeresség! A kifogásokkal nem lehet kalóriát égetni! Sokszor említem, de a férfiak körében oly sokszor emlegetett heti 1 vagy két heti 1 foci, több veszéllyel jár, mint boldogsággal. Edzetlen testben, felpezsdült versenyszelemmel ötvözve gyakori a sérülés.

  3. A terhelés és pihenés megfelelő aránya

  4. Az alkalmazkodás és a szuperkompenzáció elve

  5. Rendszeres edzés- rendszeres étkezés! A szépen kiépített izmokhoz megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag szükséges.

  6. Szakszerű edzéstervezés! A helytelenül végzett gyakorlatok, több kárt hoznak, mint hasznot!

  7. Határok és azok ledöntése! Okosan a bolond ésszel! Csak fokozatosan!

  8. Fokozatosság, mértékletesség és ésszerűség!

  9. Tervezhetőség! A gyakorlatok egymásutánisága nem random szerű, egymásra épülnek és egy rendszert képeznek.

Sorolhatnám még, de talán ízelítőnek ez is megteszi.

Örömmel venném, ha felkeresne a SPEEDFIT Fitnesz Stúdióban! Garantált sikerben lesz része és biztos vagyok benne, hogy a közös munkával hosszútávra tervezhet!

Üdvözlettel: Nagy Péter Személyi Edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.