Méreteinek köszönhetően, így könnyen magunkkal tudjuk vinni akár a munkahelyünkre, nyaralásra, vagy egy hosszabb utazásra is.

2009 fizioterápis díj nyertese. A piac legközkedveltebb termékévé váltak a különböző erősségű hengerek, melynek kiegészítői a masszázslabdák. Ez a kis labda nagyon sok mindenben képes nekünk segíteni.

Stresszoldás, közérzetjavítás:

A kötőszövet képes magában raktározni a feszültséget. A kötőszöveti feszültségek megszüntetésével érhető el a stesszoldás. A stressz megszüntetése a testben kihat a gondolkodásunkra és az érzelmeinkre is. Stresszoldással biztosíthatjuk a jó közérzet elérését is. Ezáltal ha bevisszük ezt a kis teniszlabda méretű labdát a munkahelyünkre, képes egy kis stessztől megszabadítani minket.


-Rehabilitáció, megelőzés (prehab):

A laza és rugalmas kötőszövet biztosítja az izmok optimális működését, ennek segítségével a sérülések megelőzhetőek. Régi sérülésekből eredő ízületi és izomproblémák megszüntethetőek, a sérülések okozta stresszt feloldja. A regenerációs folyamatok felgyorsulnak, így a gyógyulási folyamat eredményesebbé válik. A rehabilitáció ideje lecsökken, a sportoló hamarabb térhet vissza.


-Mozgástartomány növelése:

A rendszeres SMR masszázs segítségével elérhető a könnyebb és fájdalommentes mozgás. A merev ízületek lazábbak és rugalmasabb lesznek. Az izmok ruganyossá és erőssé válnak. A mozgást gátló izomláz megszüntethető, növekedik az ízületi mozgástartomány. Edzések előtt és után, valamint edzések részeként remekül alkalmazható.


-Testtartás és test-tudat javítása:

Javíthatjuk a testtartást. Az egyoldalú terhelésekből vagy az ülő foglalkozásból eredő problémák. Nem szimmetrikus mozgást végző sportolók esetében megszüntethetők az ebből eredő panaszok, tartásbeli problémák. Egyre több gyógytornász és rehabilitációs szakember használja a gyógytorna és korrekciós gyakorlatok szerves részeként.


-Sportteljesítmény növelése:

A kötőszövet rugalmassága biztosítja az izom erejét. A feszültségek feloldásával azonnal a maximálisra növelhető az izomerő. Ennek következtében a teljesítmény növelhető. A visszanyert izomerő és az ízületek optimális működése biztosítja, hogy sportteljesítmény növekedése tartós maradjon.


-Nyirok- és vérkeringés javítása:

A méregtelenítésben szerepet játszó nyirokrendszer működését segíti, a vérkeringést fokozza.

Láthatjuk, hogy nagyon sok jó tulajdonsága van ennek a kis eszköznek, mégis pofon egyszerű a használata. Vigyázni kell, hogy ízületre, vagy csontra közvetlenül ne nyomjuk rá. A labdának ugyan azok az alkalmazási módszerei, mint a hengernek, de a munkahelyen, lehet, nem nézik túl jó szemmel, ha a padlón éppen a hátunkat próbáljuk hengerrel ellazítani, addig itt elég csak a falnak vagy a szék háttámlájához nyomni.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, keress bátran ingyenes tanácsadási időpontjaimban vagy kérj bátran időpontot telefonon!
Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel!

Koczka Szabolcs

személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.