Masszázs labda

SPEEDFIT | 2017.11.02 14:01

Egy olyan egyszerű eszköz, ami könnyen elfér akár egy férfi/női táskában, vagy egy zsebben. Stresszoldás, közérzetjavítás, rehabilitáció, megelőzés, és még sok más jótékony hatást tudunk elérni vele.

Méreteinek köszönhetően, így könnyen magunkkal tudjuk vinni akár a munkahelyünkre, nyaralásra, vagy egy hosszabb utazásra is.

2009 fizioterápis díj nyertese. A piac legközkedveltebb termékévé váltak a különböző erősségű hengerek, melynek kiegészítői a masszázslabdák. Ez a kis labda nagyon sok mindenben képes nekünk segíteni.

- Stresszoldás, közérzetjavítás:

A kötőszövet képes magában raktározni a feszültséget. A kötőszöveti feszültségek megszüntetésével érhető el a stesszoldás. A stressz megszüntetése a testben kihat a gondolkodásunkra és az érzelmeinkre is. Stresszoldással biztosíthatjuk a jó közérzet elérését is. Ezáltal ha bevisszük ezt a kis teniszlabda méretű labdát a munkahelyünkre, képes egy kis stessztől megszabadítani minket.


-Rehabilitáció, megelőzés (prehab):

A laza és rugalmas kötőszövet biztosítja az izmok optimális működését, ennek segítségével a sérülések megelőzhetőek. Régi sérülésekből eredő ízületi és izomproblémák megszüntethetőek, a sérülések okozta stresszt feloldja. A regenerációs folyamatok felgyorsulnak, így a gyógyulási folyamat eredményesebbé válik. A rehabilitáció ideje lecsökken, a sportoló hamarabb térhet vissza.


-Mozgástartomány növelése:

A rendszeres SMR masszázs segítségével elérhető a könnyebb és fájdalommentes mozgás. A merev ízületek lazábbak és rugalmasabb lesznek. Az izmok ruganyossá és erőssé válnak. A mozgást gátló izomláz megszüntethető, növekedik az ízületi mozgástartomány. Edzések előtt és után, valamint edzések részeként remekül alkalmazható.


-Testtartás és test-tudat javítása:

Javíthatjuk a testtartást. Az egyoldalú terhelésekből vagy az ülő foglalkozásból eredő problémák. Nem szimmetrikus mozgást végző sportolók esetében megszüntethetők az ebből eredő panaszok, tartásbeli problémák. Egyre több gyógytornász és rehabilitációs szakember használja a gyógytorna és korrekciós gyakorlatok szerves részeként.


-Sportteljesítmény növelése:

A kötőszövet rugalmassága biztosítja az izom erejét. A feszültségek feloldásával azonnal a maximálisra növelhető az izomerő. Ennek következtében a teljesítmény növelhető. A visszanyert izomerő és az ízületek optimális működése biztosítja, hogy sportteljesítmény növekedése tartós maradjon.


-Nyirok- és vérkeringés javítása:

A méregtelenítésben szerepet játszó nyirokrendszer működését segíti, a vérkeringést fokozza.

Láthatjuk, hogy nagyon sok jó tulajdonsága van ennek a kis eszköznek, mégis pofon egyszerű a használata. Vigyázni kell, hogy ízületre, vagy csontra közvetlenül ne nyomjuk rá. A labdának ugyan azok az alkalmazási módszerei, mint a hengernek, de a munkahelyen, lehet, nem nézik túl jó szemmel, ha a padlón éppen a hátunkat próbáljuk hengerrel ellazítani, addig itt elég csak a falnak vagy a szék háttámlájához nyomni.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, keress bátran ingyenes tanácsadási időpontjaimban vagy kérj bátran időpontot telefonon!
Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel!

Koczka Szabolcs

személyi edző