Kihívást keresel? Színesítsed edzéseidet Gumiabroncs átforgatásával!

SPEEDFIT | 2017.08.20 16:19

Van egy felesleges traktorkerék a kertben, és nem akarsz belőle homokozót csinálni? Azt jól teszed, hiszen nagyon sok edzésvariáció eszköze lehet egy traktorgumi, nézzünk meg belőle egyet:

az erőnléted szeretnéd megnövelni vagy az állóképességed fejlesztésére törekszel, akkor ez a gyakorlat nagyban hozzájárul a céljaid megvalósításához. A gyakorlat lényege a pulzusszám megnövelése, ha alkalmazni szeretnéd az edzéseiden először tanuld meg tökéletesen végre hajtani a gyakorlatot.

Végrehajtás elött válaszd ki a neked megfelelő nehézségű teherautó, traktor vagy más nagy jármű kerekét. Állj szembe a kerékkel minél közelebb hozzá, vállszéles terpeszben guggolj le, feneked vidd le olyan alacsonyra amennyire csak tudod, ujjakat zárd össze és egy biztos fogással fogd meg a gumit az alsó karimája alatt majd a lábaid kiegyenesítésével emeld meg ügyelve arra, hogy a hát végig egyenes marad, vállak le és hátra szorítva, könyököd közben maradjon nyújtva. Az abroncsot emelkedés közben végig kövesd a testeddel, derékmagasságnál vond be a felső tested erejét, különösen a csuklyás izmokat. Fordítsd rá a tenyered és lökd lefele a kereket amilyen erősen csak tudod! Forgasd tovább amíg az idő le nem jár vagy nincs meg a tervezett ismétlésszám. Ha partnerrel edzel, lehet egymásnak lökdösni ezt nevezhetjük regeneráló gyakorlatnak. 1 percig végezd a gyakorlatot 15-20 másodperces pihenőkkel minimum 3 körben.

Jó edzést kívánok!

Póczi Zoltán – Személyi edző