A mozgásról

SPEEDFIT | 2017.06.13 9:03

A téma talán lerágott csontnak hihető, de korántsem az.

Az orvosok és szakemberek évtizedek óta figyelmeztetnek a mozgás fontosságára, próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy kis odafigyeléssel nagyon sok betegség megelőzhető, rengeteg tünet javítható lenne.

Ennek ellenére, nincs megfelelő tudatosítás, a legtöbb ember már gyermekkorban sem szentel megfelelő figyelmet a mozgásra, ami egy gyerektől nem is várható el, ezért itt térnék ki a felnőttek felelősségére!

Nagyon sok szülő tudja magáról, hogy lúdtalpas, fáj a dereka, fáj a nyaka, gyakran migrénes fejgörcsei vannak, félretapossa a cipőit, lábai estére bedagadnak, mégsem próbálja megelőzni, hogy a gyermeke ne ugyanezekkel a problémákkal küzdjön felnőtt korára.

Kevesen vannak tisztában 2 ténnyel:

1. Van az az ember, akinek a dereka fáj, és van akinek fájni fog.

2. Minden érettségizett ifjú felnőtt, aki eltöltötte az iskolapadban a 12 évet, latens porckorong sérvesnek tekinthető. Ha még számítógépzseni is, vagy TV és tablet megszállott és a maradék szabadidejét a gépnél tölti, akkor biztosan. :-)

Munkám és életem során, rengeteg emberrel találkozom, gyerekkel és felnőttel, fiatallal és időssel és sajnos azt látom, hogy legtöbbjük menni sem tud! A hibás mozgás magában hordozza a későbbi csont, ízületi és gerinc bántalmakat, melyek egyszerűbben lennének megelőzhetők, mint később orvosolni a már kialakult problémákat.

Kovács Csilla 

Gyógytornász