Kanczler Ádám vendégriportja csapatával

SPEEDFIT | 2018.12.13 9:02

2018.05.19-én 11 óra 45 perckor elrajtoltunk csapatommal az V. Pannonhajszán. 7-en indultunk útnak és szerencsére mind a 7-en teljesítettük a kihívásokkal teli, közel 10 kilométeres távot Csesznek közelében. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen keményen és lelkiismeretesen készültek, és ez a munka meg is látszott a verseny eredményén. Csupán néhány akadály volt, ami után büntetőfeladatra kényszerültünk. Az útról és a versenyről a résztvevő tagokat kérdeztem. Az interjúban részt vesznek: Farkas Anett, Szakonyi Katalin, Barta Henrik, Bottyán László, Hódosi Gergely és Tamási Zoltán.

A csapat két hölgy tagjával kezdem, akik gyönyörűen teljesítettek:

 

Anett, Kata, mennyire volt kimerítő a verseny? Hogy érzitek, jól sikerült a felkészülés?

 

Anett: A verseny napján a csapat hangulata, energiája illetve az izgalmas feladatok elfeledtették velem a fáradtságot, de így egy nappal később érzem, hogy volt mit kipihenni. Emellett úgy gondolom, hogy a rendszeres edzéseknek, változatos gyakorlatoknak köszönhetően sikeresnek mondható a felkészülésünk, az akadályokra kihívásként tudtunk tekinteni.

 

Kata: Köszi az elismerő szavakat, a felkészítésnek hála, teljesíthető volt a hajsza, de könnyed gyakorlatnak semmiképpen nem nevezném! A pálya utolsó szakaszához a csapat húzóereje is kellett, hogy őszinte mosollyal tudjak a célba befutni, de szerencsére, korábban is számíthattam a többiek biztatására. A versenyre való felkészülést mindenképp nélkülözhetetlennek és sikeresnek érzem.

 

 

A két őserőhöz szól a következő kérdés: Zoli és Boti, hiába volt életetek első akadályfutó versenye, úgy tűnt, hogy meg sem kottyant nektek ez a táv. Hogy éreztétek magatokat a verseny során? Vannak-e további tervek a jövőre nézve?

 

Zoli: A közös és alapos felkészülésnek köszönhetően nagyon jól éreztem magam a verseny alatt. Az akadályok leküzdésében sokat segített az általad tartott köredzések sokszínűsége és intenzitása. Ezeknek köszönhetően így közel 40 évesen sikerült egy büntetővel végigcsinálni. (A csúzlizást kell még gyakorolnunk.) :)

Ennek örömére a szeptemberi Nemzeti hajszán újra rajthoz állok.

 

Boti: Nagyszerűen! A kiváló felkészülésnek köszönhetően az állóképességemmel nem volt probléma. Még a korábbi vállsérülést sem vettem észre. Továbbá minden egyes csapattársam hozzátett annyi pluszt a verseny során, hogy biztos voltam benne, hogy egyszerre érkezünk be a célba.

A terveket illetően, szeretnék az ősz folyamán a következő versenyre benevezni, akár egyénileg, akár a mostani csapattársakkal együtt. Addig is kitartóan készülök!

 

 

Utolsó kérdéseimet tapasztalt versenyzőimnek teszem fel. Gerivel már végigcsináltuk a Nemzeti Hajszát, míg Henriknek Spartan Race-es futam is van már a lábában.

 

Geri, mit gondolsz arról, hogy már a 2. Hajsza érem lóg a nyakadban? Hogy érzed, miben volt csapatunk ereje?

 

Geri: Pont egy évvel ezelőtt, a IV. Pannonhajszát feladtam 1/3-ad távnál, és azután kezdtem el mozogni. Visszajöttem legyőzni a hajszát, és sikerült már 2x is. Nagyon jó érzés. A Csapatunk ereje szerintem a jókedvben és az összetartásban volt.

 

Henrik, a kemény edzések után az nem volt kérdés, hogy teljesíted a távot. Elégedett vagy az eredménnyel? Hogy érezted magad a csapatban?

 

Henrik: Nagyon jól éreztem magam, mert nagyon jó volt a csapat. Az látszik, hogy több futás kell, futni nem szeretek, de ezen alkalmakra való felkészülés megadja a motivációt, illetve a Hiit & Hurrikán edzések nagyon jó felkészítést adnak állóképességre . 1-2 akadály kifogott rajtam, amit szerettem volna megugrani, ami tulajdonképpen így is jó, mert legalább van min dolgozni jövő héttől kezdve és a következő akadályfutó versenyre is meglesz az izgalom. Köszönöm az edzéseket, a közös munkát.

 

 

Csapatommal már a következő cél is kitűzve, szeptemberben újabb verseny következik. Aki érez motivációt magában, vagy csak mozogna egy jót, csatlakozzon edzéseinkhez bátran.

 

Kanczler Ádám

SPEEDFIT