Fejlődni szeretnél? Ezt ne tedd!

SPEEDFIT | 2019.11.03 23:18

Korunk emberének tudati emelkedése számos pozitív hozadékkal jár. Ezek egyike, hogy mind nagyobb szerepet kap életében a testi és lelki egészség . A fizikai és szellemi „többé válás” reményében az edzőtermekbe is egyre többen eljutnak. Nagy reményekkel induló kezdetek, gőzerővel meghatározott célok, mégis, nagyon sokan idejekorán abbahagyják az egészet...

Ha te is ezek közé tartozol, s mélyen magadba nézel, azonnal látni fogod a problémád hátterét. Először is, valószínűleg nem sikerült elérned a kívánt eredményeket.

Annál is inkább történt mindez, mivelhogy  nem voltak kvalifikált és hozzáértő tanácsadóid, edzőid. Másodszor, nem látván az önálló tanulás és kísérletezés fontosságát, olyan emberek tervét, elképzeléseit követted, akik nem a te fejlettségi szintedet képviselték.

De ne álljunk itt meg, elemezzünk még néhányat a hátráltató tényezők közül...

1. Nehezen elérhető, irreális célokat tűztél ki magad elé, figyelmen kívül hagyva az „ út mindig az első lépéssel kezdődik” elvét.

Na igen, semmit( értsd maradandót) nem lehet felépíteni pár nap alatt...Kitartó, következetes, rendszeres edzésmunka szükséges minden kívánt hatás eléréséhez, hónapokon, éveken keresztül. Ezt megúszni nem tudod!

Józan értelmed segítségével tűzz ki elérhető, reális célokat ! A legnagyobb segítséged a saját agyad, melynek segítségével motiválhatod magad, és kellő hittel vághatsz neki az előtted álló munkának. Tudod mi lesz a határa teljesítményednek? Nem  más , mint amit te Magad mérsz ki rá! Jól hangzik, ugye? És még igaz is. :-)

2. Nem dolgoztál kellő koncentrációval, mentális fókusszal.

Egy minőségi tréning hatalmas tudati összpontosítást igényel. Ha megfelelően összpontosítasz valamennyi gyakorlatod valamennyi sorozatára és ismétlésére, figyelsz izmaid tudatos összehúzódására és elernyedésére, félig megnyerted a csatát. Tanács az egyik  legnagyobbtól, akit Tom Platznak hívnak :„Költözz be az izmaidba tréning közben!” Eddz megfontoltan, ügyelj a helyes légzésre, testtartásra! 

3.Az edzéseket kötelezően letudandó tevékenységként teljesítetted, nem tudatosítva mindazt a jót, melyet magukban hordoznak.

Sose feledd: Az edzőterem többek közt az a hely, ahol lehetőséged van testedet, lelkedet formálni, alakítani. Keresd fel jókedvvel, pozitív gondolatokkal felvértezve! Minden egyes tréning arany lehetőség arra nézve, hogy élvezd a mozgás közben és azután felszabaduló energiák és boldogsághormonok áldott hatásait. Miért fosztanád meg magad ezektől?

 

Jó edzéseket kívánok!

Bögi Viktor